Wanneer je kind lid wordt van een voetbalvereniging, betekent dat ook wat voor de ouders. Opeens gaat je kind misschien wel 3 keer per week trainen en dan ook nog op zaterdagmorgen een wedstrijd. Daarnaast bestaat er zoiets als clubvrijwilligers en teamtaken en zie jij jezelf ineens terug als scheidsrechter of trainer. Kortom, lid zijn van een vereniging is iets heel anders dan een lidmaatschap van een sportschool.

Op deze webpagina's proberen wij daarom zoveel mogelijk informatie te delen. Een groot gedeelte gaat over teamtaken, zoals het zijn van een leider, trainer of degene die de communicatie regelt binnen het team. Vooral ook als u nu niet een van die rollen oppakt, is het interessant om te weten wat daarbij komt kijken.

Als SML willen we onze spelers zo goed mogelijk helpen te trainen, te groeien en te genieten. En daarbij hebben wij ook u hulp nodig.

Samen, u, jij en ik, zijn wij de club!

Voetbalvereniging SML is al ruim 100 jaar DE voetbalclub voor voetballiefhebbers in Arnhem-Noord. Ooit ontstaan op een grasveldje bij Onderlangs, waar een paar vrienden regelmatig bij elkaar kwamen om een balletje te trappen. Het werd tijd voor een echte voetbalclub, vonden ze, en zo werd op 1 september 1911 SML (Sport Maakt Lenig) opgericht. Tegenwoordig is SML een levendige en moderne club waar ruim 800 leden met veel plezier geweldige sport bedrijven, onder omstandigheden die door een grote groep enthousiaste vrijwilligers zo optimaal mogelijk worden verzorgd. Een club waar ruimte is voor ontspanning, ambitie en groei.

SML vormt al ruim 100 jaar het kloppend voetbalhart van Arnhem-Noord en het prachtige dorp Schaarsbergen. Door gericht beleid heeft SML de afgelopen jaren een ongekende groei doorgemaakt, vooral in kwaliteit. Er is een duidelijke visie en een daadkrachtig bestuur. Jeugdteams spelen op hoog niveau. Met het vizier op de toekomst gericht en met respect voor het verleden, blijft SML een belangrijke rol spelen in Arnhem en omstreken.

Fatsoen en respect staan hoog in ons vaandel. SML is een sociale, sympathieke en goed georganiseerde club. Als club zijn we meer dan voetbal alleen en willen we ook onze verantwoordelijkheid nemen om een centrale plaats in te nemen om in de wijken om ons heen te zorgen voor sociale cohesie.

Binnen SML staan een aantal punten centraal

Plezier en ontwikkeling
Binnen de jeugdopleiding van SML zijn twee woorden belangrijk “plezier en ontwikkelen”. SML wil dat alle jeugdspelers met veel plezier leren voetballen en dat ieder kind zich maximaal kan ontwikkelen op zijn/haar eigen niveau.

Positief stimuleren
Om dat plezier en die ontwikkeling bij alle jeugdspelers ook daadwerkelijk te realiseren is SML van mening dat je dit vooral bereikt door jeugdvoetballers “positief te stimuleren”. Dat wil zeggen dat jeugdige voetballers positief benaderd moeten worden. Ze moeten zelfvertrouwen krijgen, zich prettig voelen bij SML en zich daar op voetbalgebied, maar ook sociaal en maatschappelijk maximaal kunnen ontwikkelen. Het positief stimuleren doen wij samen, ouders, leiders, trainers, spelers, iedereen bij SML.

Herkenbaarheid
Vanuit voetbalzaken krijgt elke leider/trainer een set met oefeningen per leeftijdscategorie aangereikt om te gebruiken bij de trainingen en de ontwikkeling van de spelers. Deze staan ook op de website. Tevens ontvangt elke leider/trainer een lijst met vaardigheden die elke speler per leeftijdscategorie aan het einde van het seizoen moet beheersen.

Ongeacht de verschillende teams en trainers die ze hebben gehad, hebben ze dezelfde principes van het voetballen geleerd door alle jaren heen. Tegelijkertijd maakt elk team gezamenlijk een set teamafspraken welke in lijn zijn met het beleid van SML.

Hieronder vind je meer gedetailleerde informatie voor leiders en trainers:

Toelichtingen voor teamstaf