SML wint met 3-0 van Spero en plaats zich daarmee voor de nacompetitie. De ruim 800 toeschouwers zagen een stevig maar aantrekkelijk duel. SML kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Robin van Ussen. In de 2e helft verdubbelde Robin zijn score en die van SML. Vlak voor tijd was het uitblinker Kane Keizer die de SML bank en fans liet juichen. In de tussentijd stond de SML-defensie onder leiding van Ko Snel en doelman Stefan Reynders als een huis. Spero zag koploper Leones verliezen en had bij een gelijkspel al kampioen kunnen worden, maar kon niet op tegen de boys van Roberto Straal.

THUIS Spero 27 mei

De vier scenario's vooraf van deze zondag:

degradatie
- Indien Germania wint van Union en SML verliest of speelt gelijk tegen Spero.
- Indien Germania gelijk speelt en SML verliest met 2 doelpunten verschil, dan hebben Germania en SML een gelijk aantal punten, gelijk aantal verliespunten en een gelijk doelsaldo, maar heeft Germania meer doelpunten voor en eindigt dan boven SML.

nacompetitie als 13e
- Indien Germania gelijkspeelt en SML verliest met 1 doelpunt verschil.
- Indien Germania verliest en SML wint niet van Spero, dan eindigt SML als 13e

Nacompetitie als nr. 13 in 2e klasse I betetekent een thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys.

nacompetitie als 12e
- Indien SML met klein verschil wint van Spero EN AZC of Concordia Wehl nog weet in te halen eindigt het als 12e,

Nacompetitie als nr. 12 in 2e klasse I betekent een thuiswedstrijd tegen VDZ Arnhem. Ook alle volgende wedstrijden zijn dan thuiswedstrijden.

handhaving - Theoretische kans, maar toch. Indien SML ruim wint van Spero EN AZC wint ruim van Concordia Wehl OF Orion wint ruim van Varsseveld. Ruim winnen betekent 5 doelpunten verschil of meer in minimaal 2 wedstrijden.

De scenario's voor Spero zijn eveneens divers. Leones staat op dit moment 1 punt voor. Bij verlies van Leones heeft Spero genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden obv beter doelsaldo. Bij een gelijkspel van Leones moet Spero winnen om kampioen te kunnen worden. Bij verlies van Spero speelt het sowieso nacompetitie voor promotie, aangezien Spero een periodetitel heeft gewonnen.