SML zet een grote stap naar de tweede promotie op rij met een 3-0 overwinning op 2e klasser RoodWit. Toch was niet iedereen tevreden, want het had ook 7-0 kunnen zijn. Al na 12 minuten stond 2-0 op het scorebord door Boris de Kok en Joahua Gieling. Voor rust kreeg SML alle ruimte om op te bouwen en kreeg het kans op kans. De doelman van RoodWit hield zijn ploeg in de race. Ook in de 2e helft was SML de betere partij, maar pas in de 90e minuut scoorde Boris de Kok de 3-0. Pinkstermaandag 5 juni mag het team van Roberto Straal op natuurgras in Groesbeek de voorsprong verdedigen. 

affiche nacompetitie 2017 nieuwerDe tegenstander van SML in de nacompetitie is RoodWit uit Groesbeek. De 2e klasser won de beslissende wedstrijd tegen Gendringen met liefst 5-1. De wedstrijd in Gendringen werd met 4-3 verloren. In de tweede, beslissende ronde van de nacompetitie wordt zondag 28 mei in Arnhem gevoetbald, op pinkstermaandag 5 juni wordt op het natuurgras in Groesbeek alles beslist. De winnaar over 2 wedstrijden speelt volgend jaar in de 2e klasse, de verliezer in de 3e klasse.

RoodWit lijkt op tijd in vorm, want lange tijd leek leken ze in de competitie (2e klasse I) rechtstreeks te degraderen. De laatste wedstrijden werden gewonnen, waardoor op de laatste speeldag ten kosten van Rheden de nacompetitie werd bereikt.

 

Nacompetitie 2017