Vitesse verlengde afgelopen week de aflopende contracten van vijf convenantclubs, waaronder SML. Op de trainingsaccommodatie op Papendal ontving  Joost de Wit (algemeen directeur van Vitesse) SML-bestuurder Voetbalzaken Mark Steinfelder en afgevaardigden van Roda’46 (Leusden), DVS’33 (Ermelo), DVV (Duiven) en DTS’35 (Ede). De vijf clubs tekenden een overeenkomst voor twee jaar.

convenant 1 juni2016 site

foto copyright Vitesse

De convenantcontracten met De Bataven (Gendt), vv DOVO (Veenendaal), ESA (Arnhem) en WSV (Apeldoorn) lopen nog door. Ook met het Duitse 1. FC Kleve werkt Vitesse samen. Vitesse is in gesprek met SV Spero uit Elst.

Al in 2007 ontstond de eerste samenwerking met DVS ’33. Sinds 2010 werkt Vitesse met meer zogeheten convenantclubs. Met een aantal gelijkgestemde clubs uit de regio, waarbij de clubs een ruim aantal (jeugd)leden hebben en diens jeugdteams op aanzienlijk niveau spelen, heeft Vitesse een intensieve samenwerking.

Het doel is om het jeugdvoetbal in de regio te blijven doorontwikkelen. Vitesse draagt hieraan bij door bijvoorbeeld presentaties en discussieavonden te organiseren met het technisch kader van de amateurverenigingen. Het uitwisselen van informatie en kennis over organisatorische aspecten met de andere convenantpartners van Vitesse versterkt de samenwerking eveneens. Ook wordt op locatie bij de convenantclubs met enige regelmaat voetbaldagen georganiseerd.

Er is bewust gekozen om met een beperkt aantal clubs samen te werken. Vitesse wil de kwaliteit en intensiteit van de samenwerking waarborgen. Het doel is dat de convenantclubs zich als vliegwiel voor amateurverenigingen in hun buurt inzetten.