SML heeft zondag met 2 - 1 gewonnen van DVOL en staat - mede door het puntenverlies van VVO - stevig op kop in de 4e klasse F. SML boekte alweer de zesde overwinning op rij en is ongeslagen sinds 13 september 2015.

Cornerduel SML DVOL

Al in de vierde minuut komt SML op voorsprong door een goal van Wesley Martens. Een lage voorzet van links wordt bij de tweede paal goed binnengetikt. SML is vooral in de eerste helft dominant en raakt 2x de paal. DVOL is vooral gevaarlijk bij hoge ballen en in de counter. Beide keepers weten in de eerste helft een goal te voorkomen in een 1-op-1 situatie. Vlak voor rust wordt de bal na een corner van de lijn gehaald door DVOL.

Ook in de tweede helft krijgt vooral SML de kansen, maar kan geen afstand nemen van DVOL. In de 57e minuut komt SML dan toch op 2 - 0 door Boris de Kok. De ploeg uit Lent neemt daarna meer het initiatief en komt in de 80e minuut op 2 - 1 na een foutje in de verdediging van SML. DVOL hoopt nog op meer, maar het is vooral de uitstekende keeper van DVOL die in de laatste minuten de schade voor de ploeg uit Lent beperkt. De koploper wint verdiend, tot teleurstelling van enkele 'fans' uit Nijmegen-Noord die de spelers van SML nadrukkelijk uitdagen.

Spelersopkomst SML DVOL

Line up SML DVOL

Vrije trap SML DVOL

Eindstand SML DVOL

Alle uitslagen van zondag 6 maart 2016 in de 4e klasse F:

SML - DVOL     2 - 1
VVO - GVA     2 - 2
SDOO - HAVO     0 - 2
RVW - RKSV Driel     1 - 3
OSC - Veluwezoom     4 - 1
Angeren - Jonge Kracht     1 - 1
Eendracht Arnhem - OVC '85     1 - 4

Door de uitslagen wordt het steeds duidelijker dat de strijd om het kampioenschap in 4F tussen VVO en SML zal gaan. De onderlinge wedstrijd op 8 mei kan wel eens heel belangrijk worden. Onderin strijden nog 4 ploegen tegen degradatie: Eendracht Arnhem, SDOO, RVW en Veluwezoom. Deze ploegen spelen komende weken tegen elkaar.

Stand per 6 maart