SML heeft besloten het aflopende contract van hoofdtrainer Roberto Straal met een jaar te verlengen. De club is erg tevreden over prestaties van Straal met het jeugdige eerste elftal. SML beschikt over een goede jeugdopleiding die met haar selectieteams op hoog niveau speelt. Dit ambieert de club ook met haar eerste elftal. SML denkt met Roberto een trainer te hebben die aansluit bij die ambitie.

SML en trainer Roberto Straal verlengen contract webversie 680x440

Roberto Straal: “Ik ben blij mijn contract met een jaar te verlengen en ik heb het erg naar mijn zin bij SML. Er zit nog veel rek in deze groep en de komende jaren komen er nog veel talentvolle spelers aan. Ik hoop het team naar een hoger plan te tillen.”

“Wij zijn als club erg tevreden over de samenwerking met Roberto. Dagelijks zijn we druk bezig met het opleiden van jeugdspelers. Hiervoor zetten onze goede jeugdtrainers zich in! Daarbij past ook een betrokken en begaafde hoofdtrainer als Roberto Straal.”, aldus voorzitter Paul Matthieu.

De afgelopen jaren zijn mede onder zijn leiding veel jeugdspelers op een goede manier doorgestroomd naar het eerste elftal. SML is dan ook trots dat het eerste elftal vrijwel geheel bestaat uit zelfopgeleide spelers. Daarbij wordt er op een herkenbare en dominante wijze voetbal gespeeld, van het eerste elftal tot aan de F’jes. SML staat niet voor niets in de top 20 van beste jeugdopleidingen van Nederland.

Naast het verlengen van het contract van Roberto gaat SML ook door met assistent-trainer Erwin Visser en keeperstrainer Adrie Broxks. Erwin en Adrie zijn een goede toevoeging aan de technische staf en dragen op een positieve wijze bij aan de ontwikkeling van het team. SML is zeer verheugd met het verlengen van beide heren. Paul Matthieu: “met het verlengen van de gehele technische staf zetten we een sterk team neer rondom het eerste elftal. Wij hebben erg veel vertrouwen in de toekomst.” Momenteel worden de gesprekken met de leider, grensrechter en medische staf gevoerd. SML is voornemens om met alle stafleden seizoen 2016 – 2017 in te gaan.