Met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar van de voor het overgrote deel eigen opgeleide spelers trad SML aan tegen het 70-jarige Jonge Kracht. Een wedstrijd om een plek in de top van de vierde klasse F waarin de 17-jarige A1-speler Niels Willems zou uitgroeien tot de ‘man of the match’.

De bezoekers uit Huissen begonnen fel en sterk aan de wedstrijd. Al in de zesde minuut kwam Jonge Kracht op voorsprong. Vlak daarna leek Jonge Kracht verder afstand te nemen, maar een hard schot werd goed gepareerd door SML keeper Stefan Reijnders. Hierna nam SML het heft in handen en had Jonge Kracht vaak geen antwoord op het goed en snel spelende SML. In de 17e minuut bracht SML de stand weer op 1 - 1 door een doelpunt van Niels Willems. Yorick Bexkens kreeg de bal in de as van het veld en speelde hard en zuiver de zeventienjarige Willems aan, die vervolgens de gelijkmaker liet aantekenen. Vlak voor rust miste Jonge Kracht een grote kans, waardoor 1 - 1 de ruststand was.

Ook in de tweede helft had SML het betere van het spel. Na een uur spelen kopte de vrijstaande Jilles Droog uit een hoekschop SML op een 2-1 voorsprong. Nu was het Jonge Kracht dat snel orde zaken stelde. Een prachtige vrije trap werd onhoudbaar in de kruising gekruld.

Wederom was het Niels Willems die scoorde en ditmaal de beslissende. SML veroverde de bal op het middenveld en in de omschakeling maakte Willems gebruik van zijn snelheid  en met een stift zette hij de eindstand van 3-2 op het scorebord. Al met al een verdiende overwinning van SML waardoor SML nu op de 4e plaats staat, slechts 3 punten achter koploper DVOL: onze tegenstander van volgende week.

 

Alle uitslagen van 4 oktober in de 4e klasse F:

RVW - DVOL   0-5
OSC - OVC '85   3-1
VVO 1 - HAVO   3-3
SDOO 1 - GVA   0-4
SML - Jonge Kracht   3-2
Angeren - RKSV Driel   2-0
Eendracht Arnhem - Veluwezoom 6-0

 

Wedstrijdaffiche JongeKracht nw