Hallo SML liefhebbers, omdat ik nog steeds niet iedereen persoonlijk ken, wil ik mij via deze mail graag voorstellen. 

Mijn naam is David Roig Garcias en ik ben inmiddels 5 jaar actief bij SML als jeugdtrainer. Sinds het begin van dit seizoen ben ik tevens bovenbouw coördinator en vanaf de winterstop hoofdtrainer van SML1 zondag heren.

David Roig Garcias2foto: (C) Gelderlander

Dit is mijn 6de seizoen binnen deze mooie voetbalclub en ik kan met trots zeggen dat ik mij een echte SMLer voel voor de rest van mijn leven. In deze periode heb ik met veel plezier met verschillende mensen samengewerkt. Ik heb onze club zien groeien, ontwikkelen en uiteindelijk de beste amateur jeugd-voetbalvereniging van Arnhem zien worden. Dit is een feit waar wij trots op kunnen zijn. 

Persoonlijk vind ik dat wij niet alleen de prestaties van onze teams vanaf het veld moeten beoordelen. Er zal ook gekeken moeten worden hoe de voetballer/ster zich buiten het veld gedraagt, omdat we willen heel graag niet alleen goed voetballers/sters opvoeden maar ook goede en nette mensen. Dit geldt ook voor de trainers, technische staf en ouders. Communicatie, samenwerking en begrip zijn van belang om een goeie sfeer binnen een club te behouden. Laten wij daarom met zijn allen zorgdragen dat er met het materiaal, faciliteiten en regels netjes wordt omgegaan. Dit zal uiteindelijk resulteren in meer rust en respect binnen de club en daardoor betere relaties en prestaties. 

Bijvoorbeeld:

  • Zorg dat het ballenhok netjes wordt achtergelaten en opgeruimd is. De laatste tijd is het een grote chaos omdat pionnen niet worden opgeruimd, ze worden gewoon op de grond gekwakt. Ook kliko's worden niet netjes op hun eigen "daarvoor bedoelde" plaats gezet.
  • Nog steeds lopen veel spelers met hun voetbalschoenen in de kantine. Dit is volgens de regels van SML niet toegestaan ivm beschadiging van het tapijt.
  • Het zou fijn zijn als iedereen meewerkt om de kleedkamers netjes achter te laten na het omkleden. Als trainers bepaalde spelers aanwijzen om kleedkamers op te ruimen is prima, maar dan is het vanzelfsprekend dat de trainer in kwestie controleert of dit daadwerkelijk is gedaan. 
  • Ook het veld zal met meer respect kunnen worden behandeld. Er liggen te vaak lege drinkflesjes, proppen kauwgom en ander prul. Als jij van jezelf verwacht om te presteren, dan zul je dit beter kunnen op een schoon en professioneel veld. 
  • Vaak genoeg zie ik trainers spullen opruimen die eerder op die dag zijn gebruikt door andere teams en trainers. Het is onnodig om jouw spullen door een ander te laten opruimen. Dit brengt frustraties binnen de club en onrust. Ga gewoon netter met elkaar, de spullen en het terrein om. Dit kost niks en uiteindelijk werk je met vrolijkere mensen.

Deze kwesties wilde ik met jullie delen, ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit is positief bedoelt. Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan ben ik altijd in voor een praatje. Dus schroom niet om mij persoonlijk te benaderen!

Succes allemaal en laten wij er een top seizoen van maken!

Met vriendelijke groet,

David Roig Garcias