In de winterstop stonden de zondagen voor onze jongste jeugd in het teken van zaalvoetbal, van Champions League tot JO13 teams. Deze zogenaamde tosti-toernooien werden gespeeld in de sporthal van BIO Vakantieoord. Voor JO7 t/m JO11 waren nog geen bekers op het moment van spelen. De winnende teams krijgen op zondag 17 maart a.s., in de rust van SML - VVO, de bekers uitgereikt. De spelers hebben vrij toegang tot de wedstrijd, samen met één begeleider. Spelers die niet kunnen komen die dag, kunnen op woensdag 20 maart hun beker ophalen.

Zondag 13 januari verslag Champions League en JO8

Wat een geweldige dag! De eerste dag van het Tosti Toernooi was een groot succes. Enthousiaste kinderen, troste papa's en mama's, genietende oma's en opa's, prachtige acties, mooie doelpunten, strijd, samenspel, plezier, heel veel plezier en uiteraard een glaasje ranja en een heerlijke tosti. 

Deze zondagmorgen is het eerst de beurt aan de allerjongste talenten. Maar liefst 16 gretige spelers staan om  iets voor half tien te trappelen van ongeduld. Precies genoeg om 4 teams van 4 spelers te maken. Zij gaan de arena in met de volgende teamnamen; Katwijk, Quick Boys, IJsselmeervogels en Spakenburg, prachtige namen uit het amateurvoetbal. De organisatie heeft gezorgd voor een poule indeling waarbij alle teams tegen elkaar spelen en een kruisfinale. Na alle poule wedstrijden staan er geweldige derby's op papier voor de kruisfinales, de derby van Katwijk en die van "de blauwe en de rode"! Die uiteindelijk wordt gewonnen door Spakenburg, een goede nummer 1 voor de CL. 

In de middag is het de beurt aan de meisjes en jongens van de O8. Terwijl de wedstrijden van de CL nog bezig waren druppelden de eerste al binnen, lekker fanatiek! Met klinkende namen als Baronie, Gooiland, Limburgia, BE Quick, Hardenberg en AFC is dit ook een mooi affiche voor een magnifiek Tosti Toernooi. Ook hier waren de weergaloze acties bijna niet te tellen, strijd om elke bal, competitie op alle vlak, snelle acties, door voetballen achter de goals. Door het gebruik van de muur en boarding en geen achterballen gaat het spel zeer snel op en neer. Met 5 speelrondes is het hard werken maar dat blijkt geen enkel probleem te zijn. Ook in de pauzes wordt er druk door gevoetbald. En als er een speler te kort is bij een team staan er meteen een aantal te dringen. Na alle poulewedstrijden en de kruisfinales gaat HHC Hardenberg er met de winst vandoor, door een doelpunt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd.

Als organisatie is dit alleen maar genieten, niet alleen van het voetbal maar ook van alle hulp die de ouders bieden en willen bieden. Heel mooi, samen zijn wij SML en maken wij SML. Volgende week zondag is het de beurt aan de O9 en de O10, wij hebben er al weer zin in!