Op zaterdag 23 en zondag 24 juni worden bij SML voor de jongste jeugd kennismakingstoernooien gehouden. Het kennismakingstoernooi is een aantal wedstrijden waarin spelers voor het eerst voetballen met hun team van het volgende seizoen (2018/2019) tegen hun SML-leeftijdsgenoten in (ongeveer) dezelfde klasse.

kennismakingstoernooi web

Via de leiders worden eind mei de nieuwe teamindelingen bekend gemaakt. Soms veel bekenden, soms ook wat nieuwe spelers. Voor de wachtlijstspelers en de eerstejaars JO8-spelers natuurlijk helemaal spannend. Hé, die ken ik van school, hem ken ik uit de wijk en hij daar ken ik van de Champions League. Al snel ben je een team en heb je nieuwe vrienden gemaakt. 

Wat gebeurt er op het Kennismakingstoernooi
Aan het begin van het toernooi krijgen ouders uitleg van de leeftijdscoördinator die uitgebreid vertelt wat het kennismakingstoernooi nu precies inhoudt. Doel is natuurlijk om de teamgenoten met elkaar kennis te laten maken mocht men elkaar niet kennen. Ook de kennismaking tussen de ouders is hierin belangrijk, want ouders gaan onderling afspreken wie o.a. de leiders worden, wie er gaat fluiten, wie de communicatie doet etc. Kortom, de afspraken voor komend seizoen worden gemaakt. Deze vult u nog tijdens het toernooi in op de uitgereikte adressenlijst.

Een half uur na aanvang beginnen de onderlinge wedstrijdjes. Ouders krijgen een wedstrijdschema uitgereikt, er worden ballen verstrekt en uw team kan beginnen met voetballen. U regelt vanaf dan binnen uw team of onderling met de andere teams wie coacht, wie de wissels doet en wie scheidsrechter is.

Het conceptprogramma voor de kennismakingstoernooien ziet er als volgt uit:

Zaterdag 23 juni:
De JO8 en JO9 vanaf 09:00 uur
De JO10 en JO11 vanaf 13:00 uur

Zondag 24 juni:
De JO12 en JO13 vanaf 09:00 uur
De JO15 vanaf 13:00 uur

Seizoen 2018/2019
Het nieuwe seizoen start op zaterdag 22 september. Selectieteams spelen in de eerste weken van september bekervoetbal.