Vanaf komend seizoen gaan ook JO10 t/m JO12 in de nieuwe wedstrijdvormen spelen. Lees hier alle wijzigingen.
JO12

Vanaf volgend seizoen gaan de JO11 en JO12 op een versmald half veld spelen, met 2x een time out van 2 minuten en rust van max. 15 minuten.

Nieuwe wedstrijdvormen

Het amateurvoetbal is vanaf dit seizoen (2017/’18) gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Na een uitvoerig onderzoeks- en aanlooptraject spelen de onder 8 en onder 9-pupillen vanaf dit seizoen 6-tegen-6-wedstrijden op een bijna kwart veld. 

Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen zij vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen. 

Vervolgstappen

Vanaf het seizoen 2018/’19 worden de nieuwe wedstrijdvormen verder ingevoerd in het amateurvoetbal. De onder 10 pupillen gaan vanaf dat seizoen ook 6 tegen 6 wedstrijden spelen op een bijna kwart veld. De onder 11 en onder 12 pupillen gaan vanaf dan 8 tegen 8 wedstrijden spelen op een bijna half veld.

De totale invoering van de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal wordt dus gespreid over twee seizoenen. Zodoende krijgen clubs voldoende de tijd om de veranderingen zorgvuldig door te voeren binnen hun vereniging. Want de clubs zijn dé sleutel om dit voor kinderen tot een succes te maken.

Lees op de website van de KNVB meer over de nieuwe wedstrijdvormen voor JO7

Lees op de website van de KNVBmeer over de nieuwe wedstrijdvormen voor JO8, 9 en 10

Lees op de website van de KNVBmeer over de nieuwe wedstrijdvormen voor JO11 en JO12