De cursus voor pupillentrainers wordt dit najaar weer gegeven. De eerste cursusavond is op vrijdag 13 oktober, vervolgens op 27 oktober, 3 november en 10 november. De training is bedoeld voor trainers/leiders van JO8 t/m JO13 teams. Ook enthousiaste jeugdspelers (JO15 t/m JO19) zijn zeer welkom, evenals ouders die nog geen leider/trainer zijn, maar wel die ambitie hebben. De cursus is 4 avonden van 19.30 tot 22.00 uur; deelname is gratis. Geïnteresseerden dienen zich voor 26 oktober te melden bij Warner van Hattem ().

Programma cursus pupillentrainer
Onder leiding van SML-trainers Danny Meuken en Ton Vosselmans worden de cursisten in 4 avonden zowel theoretisch als praktisch onder handen genomen. Tijdens de cursus behandelen zij op een praktische manier de basisbeginselen van training geven aan pupillen. Wat zijn leeftijdskenmerken van de verschillende leeftijden? Hoe organiseer je en bereid je een training voor? Welke oefenstof kies je en hoe ga je om met bepaald (soms ongewenst) gedrag? Dit zijn enkele van de onderwerpen die tijdens de cursus worden behandeld.

Succesvolle eerdere cursussen
In de vorige seizoenen hebben ruim 30 trainers/leiders van pupillenteams en enkele enthousiaste C-spelers de interne trainerscursus al gevolgd. De interesse onder trainers en jeugdspelers was destijds dermate groot dat er zelfs een wachtlijst moest worden gevormd.

"Samen met de andere leider van ons F-team heb ik destijds de cursus gevolgd", aldus Martin Kugel, inmiddels leider van SML E4. "In de Champions League had ik al wel trainingen gegeven, soms zelfs aan 30 kinderen, met behulp van enkele oefeningen die ik van het internet had geplukt. Nu besef ik dat ik eigenlijk maar wat deed, met goede intenties en veel enthousiasme uiteraard. De cursus heeft mij inzicht gegeven in een trainingsopbouw, hoe belangrijk de voorbereiding is en hoe je het leuk maakt en houdt voor de kinderen en voor jezelf. Je leert niet alleen van papier hoe een oefening is opgebouwd, de praktische training op het veld zorgt ervoor dat je het zelf ervaart en het in je hoofd blijft zitten.

Zelfverzekerd in de praktijk
Na afloop hebben we toen direct besloten ook zelf, naast de training op woensdag, een training aan te gaan bieden aan ons team op vrijdag. Dankzij de cursus wisten we hoe we dat moesten aanpakken. Met een goede voorbereiding en opbouw van de trainingen. In blokken van 6 weken werken we toe aan specifieke vaardigheden. Dit zagen we in de loop van de competitie terug bij het team. De spelers waren in ieder geval enthousiast over de trainingen en als trainer ben je zelfverzekerd over jouw aanpak. De cursus was niet alleen inhoudelijk interessant, je leert ook andere leiders en de club beter kennen. Officieel duurde iedere avond tot tien uur, maar met groot enthousiasme werd vaak ook de derde helft als oefenstof toegevoegd aan de cursus".