20180310 09064920180310 085357

 

Wat een heerlijke ochtend voor een wedstrijd, droog en zacht.

Om 8:00 nog maar 3 spelers, het blijft spannend tot 8:25 of we een team bij elkaar hebben. DaniĆ«l en Bart zijn ziek en als Freek met Kenan belt omdat we deze nog missen blijkt ook deze ziek te zijn. Nog 5 minuten om een zesde speler te regelen, wat helaas niet lukt. Gelukkig wil de tegenstander wel 5 tegen 5 spelen, ook al betekent dat voor hen dat ze dan 4 wissels hebben. 

Lara begint als keeper. Yergino en Thomas spelen voor en Mannes en Joep achter. Het team uit Velp maakt al snel twee punten achter elkaar, waarbij Lara ook een heel aantal ballen goed weet tegen te houden. Kost de jongens moeite om de koppen niet te laten hangen.  Yergino maakt het eerste punt voor SML en een peptalk van Freek bij de mini-pauze  zorgt er voor dat het team er weer voor gaat. Mannes verdedigt hard en schiet de bal een aantal keren weg bij het doel, Lara weet 5 schoten op doel tegen te houden. Toch wordt het 3-1 en 4-1.  SML komt steeds vaker op de andere helft en Yergino heeft een hoop mooie kansen en schoten op doel. Deze allemaal helaas net naast of over, totdat er weer eentje in gaat en het 4-2 wordt. Hierna weet Thomas een mooi bal in het goal te schieten en wordt het 4-3.  Net aan het einde van de eerst helft weet de tegenstander en nog eentje in te schieten en is het 5-3.

De hoogste tijd om bij te tanken voor het team. Het valt niet mee om niet te kunnen wisselen. Lara geeft het keeperskostuum aan Joep die het ook heel goed staat.

Mannes start de tweede helft door een de bal van de tegenstander af te pakken en in het goal te schieten. het is 5-4.  Er volgen een paar mooie acties tussen Mannes en Yergino. Yergino heeft opnieuw meerdere schoten op doel die er net niet in gaan. Zo wordt het 6-4 voor Velp. Lara weet de bal een aantal keren langs de lijn helemaal naar voren te spelen.  Joep houdt een mooie bal tegen in de hoek. Het wordt 7-4. Thomas heeft een super actie waarbij hij de bal helemaal vrij weet te spelen langs de lijn en de bal mooi voor doel schiet voor Yergino. Yergino schiet mooi op doel, de keeper weet de bal echter tegen te houden. Langzaam worden de spelers van SML wel heel moe. Yergino kan de energie vinden om nog een keer het hele veld over te spelen en een goal te maken. 7-5.  En dan nog een goal door Yergino; 7-6. Er volgen echter nog 2 goals door het team uit Velp. Het is al met een al een prachtwedstrijd die eindigt op 9-6  voor Velp.

 

Teamnieuws