team aan het spelen

Om 9:30 verzamelen we in de kantine van VDZ. Buiten is het koud en mistig. Toch maar naar buiten om even warm te spelen. Bart is mee om aan te moedigen.

Lara is keeper deze eerste helft en Joep de eerste wissel. VDZ scoort bijna direct, een hard schot linksboven in het goal. Daarna neemt SML het spel over en is aldoor in de aanval. Thomas heeft een goede voorzet naar Yergino, die met een kopbal de bal probeert in te schieten, de bal zit er net niet in. Vervolgens een mooie kans voor Kenan, ook dan gaat de bal er net naast. Zo blijven er vele kansen komen waarbij er goed wordt samen gespeeld, maar waar de bal steeds net naast het doel terecht komt. Lara heeft het rustig, de bal komt haast niet op eigen helft. Daniël heeft nog veel last van zijn knie en wisselt met Joep. Hij doet helaas de hele wedstrijd niet meer mee. Thomas scoort de 1-1 met een prachtig hoog schot van een behoorlijke afstand. En dan heeft Thomas de smaak goed te pakken, hij speelt het hele veld over, weet met een mooie fake twee spelers af te schudden en geeft een mooie voorzet aan Yergino die de bal er in schiet; 2-1. Vervolgens komt VDZ fanatiek terug en komt er een fors schot op doel die Lara echter goed weet tegen te houden. Als ze nog een keer een mooie aanval hebben, weet Joep de bal tegen te houden en door te spelen naar Yergino die schiet op doel, net naast. Ook Thomas weet nog een keer mooi op het goal te schieten, maar VDZ heeft een goede keeper en houdt deze bal ook tegen. Dan komt VDZ echt terug en schiet wel een keer of 5 op het doel, ook vanuit een corner. Lara weet al deze ballen tegen te houden.  SML weet de bal dan weer op de andere helft te krijgen en Yergino heeft twee mooie kansen, maar helaas net naast. Bij de rust is het 2-1.

Na de rust is Kenan de keeper. VDZ is direct alert en schiet de bal meteen hard richting goal, net naast. Yergino weet de bal weg te krijgen bij VDZ en heeft een mooi schot, ook net naast. Thomas weet dan een goal te maken, 3-1. DVZ heeft vervolgens meerdere schotten op doel die Kenan allemaal net tegen weet te houden. Eén keer schiet Thomas te hulp en kan de bal op het nippertje uit het goal houden. Mannes weet twee keer de bal goed tegen te houden en richting het doel te spelen. Yergino heeft een mooie voorzet die Thomas er goed in weet te schieten. Zo wordt het 4-1. Prachtig samenspel vervolgens waarbij Mannes naar Thomas schiet en Thomas naar Yergino die een prachtig schot op doel heeft. De keeper heeft de bal dus een punt wordt het niet.  VDZ scoort vervolgens en maakt er 4-2 van. Ze blijven schieten, gelukkig houdt Kenan deze ballen goed tegen. De wedstrijd eindigt met 4-2.

Bij het napraten in de kantine vertelt Thomas dat het headtrick heet wat hij vandaag deed (drie punten maken). Mannes deelt smarties uit. Sommige kinderen vonden de tegenstander te wild en het spel daarom minder leuk.

Het was wel een mooie wedstrijd om naar te kijken, goed samen gespeeld allemaal.

 

 

Teamnieuws