20170923 082336

 

 Spelers: Thomas, Bart, Yergino, Lara, Joep, Mannes, DaniĆ«l, Kenan

Begeleiding: Freek

Training:  Vanuit het Cios

 

 

Team JO9-6 speelt de eerste wedstrijd in Duiven. Freek neemt de coaching op zich.

Bart begint als keeper en weet direct een corner tegen te houden. Iedereen is direct fanatiek en zijn mooie kansen richting doel door Thomas en Kenan. Er wordt goed overgespeeld. De verdediging is nog wel een puntje van aandacht. Iedereen wil graag helpen om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen, maar als de tegenstander de bal overneemt is er niemand meer die klaar staat bij het eigen doel om dit tegen te houden. Na 10 minuten gaat Kenan keepen, hij houdt meerdere ballen tegen, en dat zonder zijn handen te gebruiken. Bart maakt het eerste punt en doet daarna nog een aantal pogingen waarbij de bal helaas steeds over het doel gaat. Als Thomas en Joep als wissel aan de kant staan juichen zij hun teamgenoten hard toe. Lara heeft een mooi schot dat net naast het doel gaat. De eerste helft eindigt met 1-0.

In de kleedkamer krijgen alle spelers een bekertje ranja. De mist trekt een beetje op en iedereen heeft zin in de tweede helft.

Giorgino is de eerste 10minuten keeper. Al snel maakt het team uit Duiven een mooi punt. Het is 1-1-. Giorgino houdt nog twee goede schoten op het doel tegen. Thomas is zeer actief en weet meerdere keren met de bal tussen de jongens van Duiven heen te spelen. Duiven maakt nog een punt maar Kenan weet er al snel 2-2 van te maken. Lara staat de laatste 10 minuten in het goal en weet veel ballen tegen te houden. Joep rent het hele veld over aangemoedigt door het publiek om goed te verdedigen. Mannes weet op een kritiek moment de bal weg te schoppen bij de tegenstander waar Thomas vervolgens mee vandoor gaat.

Deze eerste wedstijd was spannend en sportief. Het eindigt met 2-2. Kenan had speciaal publiek; zijn juf.

 

Teamnieuws