De derby tegen VDZ

Vandaag staat de “derby” tegen VDZ op het programma, een zeer sterke tegenstander die wij al vaker hebben getroffen met wisselend succes.

De wedstrijd is vooral een qua verdedigers aan beide kanten genot om naar te kijken, er is strijd om elke centimeter, om elke bal, weinig kansen, een beetje ” vechtvoetbal” waarbij VDZ uiteindelijk als overwinnaar, 1-2, van het veld stapt.

[verslag gaat verder onder de foto]

IMG 20180510 142559 599IMG 20180510 142559 599IMG 20180510 142559 599

Het beloofd vanmorgen een mooie dag te worden als de spelers van SML en VDZ het complex van de Bakenberg betreden. Veel wedstrijden op het programma dus ook veel drukte, leuk al die rondrennende kinderen, verschillende tenues, enthousiasme!

De ouders zetten het veld even klaar (waarvoor dank!) en in de kleedkamer maken de jongens zelf de opstelling, zij kiezen deze keer voor de traditionele 5 (van de dobbelsteen) met Bas als eerste wissel, Melle moesten wij vandaag missen.  

Mark is vandaag spelbegeleider, super bedankt!, en iets voor half negen blaast hij af. Waar wij, SML, de laatste tijd vaak veel ruimte krijgen is dat vandaag niet het geval, VDZ staat heel goed te verdedigen en speelt mooi over. De boys in het zwart / wit lijken ook nog niet helemaal wakker de eerste twee kwarten.

De wedstrijd gaat mooi gelijk op, de keepers aan beide kanten pakken een paar mooie ballen en de aanvallers proberen van alles. Maar zoals al aangegeven staat de verdediging bij VDZ en SML vandaag als een huis, geen doorkomen aan. Ook te zien in de einduitslag, 1-2, waarbij wij normaal veel meer scoren en de tegenstander soms ook nog wel eens. Was het vandaag vooral in balans, met een paar ballen op de paal was het geluk niet aan de zijde van SML, en ook VDZ miste soms maar met een haar verschil.

Na de pingels, lekker onder de douche en in de kleedkamer is nog even lekker muziekje gedraaid door de boys!

Aanstaande woensdag de laatste competitie wedstrijd van dit jaar, uit tegen Spero aanvang 18:30 uur.

Teamnieuws