Samen aanvallen, samen verdedigen.

Zaterdag 14 april, de topper tegen Arnhemse Boys staat op het programma.  De mannen van SML staan alweer vroeg te trappelen in de kantine. De wedstrijd werd goed gewonnen door SML, 10-3, mooie doelpunten werden afgewisseld met slordig voetbal. Genoeg leerpunten!

Het is al vroeg druk met de boys en ouders van SML O9-5, vandaag draait het team ook wedstrijdtafel. Goed om te zien dat iedereen dan even wil helpen, kleedkamers openen, veld klaarzetten. Helaas moesten wij Melle vandaag missen, zijn plekje wordt goed overgenomen door Mick, bedankt Mick!

De boys hadden wederom kleedkamer 2 toebedeeld gekregen nadat de tenues in orde zijn gemaakt gaan wij lekker naar buiten. De wedstrijd vandaag is op het echte gras van veld 3, nog nat van de nacht, in de ochtendzon en de bal rolt geweldig, allemaal ingrediënten voor een geweldige wedstrijd.

Na het altijd leuke handen schudden en de yell(!) gaat iedereen staan in de standaard opstelling. Uiteraard mogen de gasten beginnen.  

Zoals wij hebben afgesproken gaat SML meteen achter de bal aan! Het spel speelt zich dan ook meteen af op de helft van de tegenstander en al snel valt de 1-0 van Milan. Ook Mick scoort en al snel is het 3-0 voor SML. Ondanks de snelle voorsprong wordt er slordig gespeelt, waar wij de ene week de ene na de andere fantastisch pass afleveren is dat vandaag helaas niet het geval. Het wordt een wedstrijd van hard werken, kleine ruimtes en strijd. Ook de gasten komen er een paar keer gevaarlijk uit. Gestaag bouwt SML aan een grotere voorsprong door onder andere een mooi doelpunt van Ruben uit een corner.

In de tweede helft (derde kwart) is het speelbeeld niet erg veranderd. SML is vandaag de sterkere partij maar vindt het lastig om de bal goed over te spelen (dat laatste is ook wel de verdienste van de tegenstander) Uiteindelijk komt er nog een goal van Milan waarbij Bas heel goed blijft doorgaan zelfs liggend op de grond weet hij de bal nog bij Milan te krijgen die dan ook mooi scoort, goed gedaan Boys!

Uiteindelijk is het 10-3 voor SML, niet de beste wedstrijd van het jaar maar zeker niet slecht. Na het douchen en opruimen van de kleedkamer is er ranja en een traktatie van Milan en Bas. Nee geen verjaardag…., op de training hebben wij afgesproken dat er geen dansjes worden gedaan en wie zich niet kan inhouden mag trakteren J.

Volgende week speelt SML O9-5 nog thuis en dan pas weer op 26 mei dus wees erbij! Kom op tijd, er zijn nog kaarten.

En morgen is er bij SML een andere leuke wedstrijd, het 1ste speelt een zogenaamde “ 6 punten wedstrijd” tegen Germania. En is SML O9-5 het team van de week! Dus kom morgen lekker met de kinderen het 1ste steunen, het wordt prachtig weer en vast een mooie voetbalmiddag.

Teamnieuws