Een verliespartij met een gouden randje!

Onder een strak blauwe hemel met een bijna ondergaande zon boven het complex de Bakenberg staat vandaag de afsluitende oefenwedstrijd tegen VDZ O9-3 op het programma. Door de voortdurende griepgolf was de selectie van de thuisspelende ploeg niet compleet, Ruben beterschap!

Zoals al jaren doen gebruikelijke bij de “grote clubs” oefenen wij niet meer tegen de kleintjes uit de regio. De technische staf had VDZ O9-3, uitkomende in de 2de klasse, kunnen strikken voor de laatste oefenwedstrijd gedurende de lange (eigenlijk iets te lange) winterstop.  Een pittige tegenstander met vooral veel individuele kwaliteit in hun team.

Strak om 16 uur word er door de spelbegeleider van dienst, Bernard, waarvoor dank, afgefloten voor het begin van de wedstrijd. Meteen gaan de mannen van SML vol voor de bal en dat leid dan ook meteen… daarover straks meer.

Rond half vier druppelen de mannen van SML en VDZ de kantine in. Vandaag mochten wij in kleedkamer 7, onze gasten in 8, gezellig naast elkaar dus.

In het team van SML O9-5 is het de gewoonte om voor elke wedstrijd een aantal afspraken met elkaar te maken, vandaag zijn dat de volgende;

  • Plezier maken moet! Fouten maken mag
  • 100% inzet
  • Alle ballen voor ons, meteen opjagen en afpakken
  • Goed staan, waar sta je bij een uittrap of een indribbel.

En vandaag is het de dag van het grote debuut van onze nieuwe aanwinst, Jorn. In de altijd hectische transfer periode gedurende de winterstop heeft SML goede zaken kunnen doen. Een paar weken geleden heeft hij een proefwedstrijd gespeeld en die is van beide kanten zeer goed bevallen. Jorn, leuk dat jij erbij bent!

En dan de wedstrijd…..wat hebben de mannen hard gewerkt, samen verdedigen, samen aanvallen, mannetjes dekken, doorzetten, niet opgeven! De tegenstander was sterker en ook iets beter, zij hebben ook terecht gewonnen maar wat heeft SML O9-5 het goed gedaan. Na elke 10 minuten speeltijd staan er 7 rode hoofden naast het veld te puffen. Kort even samen bespreken wat er goed gaat en wat er nog beter kan en dan hup weer enthousiast de wei in. Dit is de afsluiting van de winterperiode, 3 mooie oefenpotten gespeeld, veel geleerd en absoluut klaar voor de tweede seizoenshelft. En vooral heel veel zin!

Na de wedstrijd heeft de technische staf nog kort met de spelers gesproken over de wedstrijd, de trainingen en de start van de competitie. Aanstaande zaterdag speelt SML O9-5 uit tegen Eldenia, er zijn nog kaarten verkrijgbaar, wij zien jullie graag daar!

Tekst gaat niet verder onder de foto’s maar vergeet niet te scrollen, ze zijn leuk!

2018 02 21 17.27.402018 02 21 17.27.40

Teamnieuws