OSC O9-4 – SML O9-5, na 14 seconde lag de bal  ……

Vandaag mochten wij de wedstrijd van afgelopen weekend gaan inhalen bij en tegen Oosterhout. De sneeuw was in geen (voetbal) velden of wegen te zien rondom het mooie complex bij onze buren.

Het was niet onze 1ste tripje naar Oosterhout dit seizoen. Een paar weken geleden moesten wij tegen O9-5, een leuke en stugge ploeg. Gelukkig hadden wij die pot winnend afgesloten maar of dat vandaag ging lukken dat was nog maar de vraag.

Omdat dit een inhaal en/of beker wedstrijddag was, was het lekker rustig op het complex van OSC. Iets na de klok van negen uur waren wij compleet voor deze wedstrijd althans 7 van de 8 waren aanwezig, Sieger was er deze week niet.

In kleedkamer 12 werden de tassen neergezet, extra jassen, mutsen afgedaan. De leiders herhaalde samen met de mannen nog even de afspraken. En toen naar buiten! De weg ernaar toe was nog wel even glibberen en glijden, geen sneeuw meer maar nog wel wat ijs op de trottoirs. Bo begon met het inschieten van Tijn en de andere tikte de bal rond om lekker warm te blijven. De tegenstander was ook al aanwezig dus wij konden snel beginnen.

[tekst gaat verder onder de foto]

20171216 093322

Zoals elke week begon de wedstrijd met het schudden van handen en succes wensen.

De opstelling van vandaag was;

Bas eerste wissel

Bo en Melle in de verdediging

Guus middenveld

Milan en Ruben in de voorhoede

De tegenstander stond klaar, SML  stond klaar, de spelbegeleider floot en …. Ruben pakte de bal op, dribbelde en schoot langs de gehele verdediging en schoot de bal hoog achter de keeper! De jongens en meisjes van OSC stonden nog even raar te kijken, waren wij al begonnen…. Een mooie actie en een mooi doelpunt.  Een goed begin is het halve werk zullen wij maar zeggen.

SML stond weer meteen klaar, klaar om aan te vallen, klaar om de bal af te pakken, klaar om elkaar te helpen, klaar om te verdedigen.

De 0-2, 0-3 volgden dan ook snel. De tegenstander had echt wel leuke voetballertjes alleen liep het niet, wij stoorden vroeg, waren overal en dat was vandaag voor hun teveel. Bij de grote rust was de tussenstand 0-6  in het voordeel van SML. De tegenstander had ook 1 wissel die hebben wij vanaf toen mee laten voetballen.  Wij gewoon met zes, zij met zeven. En in het derde kwart was dat ook meteen zichtbaar. Onze mannen kregen meer weerstand, ze moesten harder werken, de tegenstander kreeg kansen. En wij scoorde “maar” 1 keer in dat kwart.

Na de laatste korte pauze gingen de mannen er nog even vol voor en dat werd nog een klein spektakel! Er volgden nog veel doelpunten en nog meer hele mooie acties, er werden strakke passen gegeven waardoor andere weer konden scoren. Er werd even lekker zelfstandig gevoetbald en voor eigen geluk gegaan. Vooral het overspelen en het oog hebben voor de vrijstaande man was een genot om naar te kijken. Dit zijn de stappen die wij als leiders/trainers stiekem aan het einde van het seizoen gerealiseerd  willen hebben en omdat nu al te zien is geweldig.

Een ander leuk detail is dat de score tot stand kwam door het harde werken van Bas en Guus op het middenveld, Bo en Melle achterin maar ook voorin, Ruben en Milan in de voorhoede. En dat leuke detail dan..dat maar liefst 4 mannen verantwoordelijk waren voor de doelpunten. En zoveel scorende spelers is altijd leuk.

Na de penalty’s die ook heel goed werden genomen en ook heel goed werden tegengehouden. Was het tijd voor een welverdiende warme douche.

En Milan was ook nog een jaartje ouder geworden, van harte nog!, dus na de wedstrijd was er in de kantine een lekkere traktatie en een grote kan ranja.

Hiermee werd een mooie seizoenshelft goed afgesloten! Van de week nog lekker 2 keer trainen en dan 10 januari pas weer het veld op.

Oh ja de uitslag, die was 2-13 in ons voordeel.

Teamnieuws