Prachtig complex, goede tegenstander, leuke pot en net niet gewonnen!

Na een week vol met perikelen in het Sinterklaas journaal, schoen zetten, spanning in de koppies mochten wij op deze mooie zaterdagmorgen naar VVO. Het schitterend gelegen complex in de bossen lag er weer bij als een plaatje in een waterig zonnetje. Helaas deze week zonder Bas en Sieger, de overige zes mannen verzamelde in de kantine waarna gezamenlijk de kleedkamer werd opgezocht. Kleedkamer 10 was ons domein. Wij stonden al vroeg klaar op het bovenveld, er was even wat onduidelijkheid over de tegenstander en op welk veld, een andere partij liep wat uit maar iets na tienen was alles toch duidelijk en konden wij beginnen.

De tegenstander van vandaag, VVO O9-3, was een leuke ploeg met een paar goede voetballers en goede keeper. Zoals altijd begonnen wij in de “5 dobbelsteen” opstelling met Tijn op de goal, Melle en Bo daarvoor, Guus tussen de linies en voorin Milan en Ruben. Een vader van de tegenstander was de spelbegeleider en moest gedurende de wedstrijd nog een beetje in zijn rol groeien (voor iedereen zijn de nieuwe regels soms nog wat onduidelijk).

Na het eerste fluitsignaal begon de wedstrijd dan toch ook echt. Het ging even kort op en neer tot de verrassende 1-0 van VVO, een mooie aanval belande achter het net bij Tijn. Maar net zoals verleden week lieten de mannen de koppies niet hangen,  de aanval werd meteen gezocht en er werd goed samen verdedigd (hoewel dat laatste wij soms nog wel eens beter kunnen doen).

Er volgden een prachtige pass van Bo op Ruben die geen seconde nadacht en hem mooi in de iets kleinere goals dan normaal schoot.  Na de midden uit ging het spel mooi op en neer, de teams waren gelijkwaardig en dat is altijd leuk voetbal kijken voor de mensen langs de kant. Na een foutje van hun keeper profiteerde Ruben en stond de 1-2 op het scoreboard. Kort hierna volgde de 1-3 van Milan. De tegenstander was zeker niet minder en de mannen van SML moesten aan de bak.

[tekst gaat verder onder de foto]

IMG 20171125 WA0000

De aansluitende treffer kwam dan ook, een frommelgoal zorgde voor de 2-3 op het board. Dit was achteraf een beetje het knakmoment. De tegenstander liep uiteindelijk uit naar 6-3. Typisch een wedstrijd met zoals goed gelijkwaardige teams, soms win je ze, soms speel je gelijk en vandaag verloren wij de wedstrijd. Na al die winstpartijen van de afgelopen weken zeker geen schande.

Uiteraard sloten wij af met een mooie penalty’s reeks.

Ook deze week werd een beker uitgereikt voor de 100% inzet award, die ging naar Milan voor zijn harde werken . Wederom een lastige opgave voor de ouders, want iedereen deed weer meer dan zijn best.

Van de week weer lekker trainen! Op maandag een gewone training en op woensdag met Pietjes en de Sint.

Volgende week spelen wij om 10.30 een thuiswedstrijd tegen Eldenia.

Teamnieuws