Genoten, gestreden, gewonnen!

Vandaag, 18 november, stond er weer een wedstrijd gepland voor de mannen van SML O9-5. De tegenstander van vandaag was DVOV. En zoals de technische staf al had verwacht kwamen zij met een leuk team met goede spelers naar de Bakenberg.

Om half negen werd er afgefloten voor de start van de wedstrijd, de spelbegeleider van dienst, Nienke (waarvoor dank!!), was iets later maar floot de overige 98% van de wedstrijd heel kundig. Een echte spelbegeleider, de mannen laten voetballen, niet mee bemoeien, ruimte geven voor eigen ontwikkeling.

Dan de wedstrijd, de mannen van SML begonnen niet heel goed aan de partij, ondanks de scherpe koude wind waren ze nog niet echt wakker. Had dit iets te maken met de aankomst van een zeker persoon met een zekere stoomboot in een zekere Friese plaats of… soms is het gewoon zo. De opstelling van vandaag was:

[tekst gaat verder onder foto]

2017 11 16 13.30.16

2017 11 18 12.01.24

Op de goal: Tijn

Verdediging: Melle op rechts en Bo op links

Middenveld: Guus

Aanval: Milan en Ruben

Wissels: Sieger en Bas

Het nog niet wakker zijn was meteen zichtbaar binnen enkele minuten scoorde de tegenstander een mooie goal nadat zij goed doorgingen en niet opgaven. Onze mannen waren er beduusd van, het midden uit werd bijna vergeten. Gelukkig kwam de spirit weer terug bij een aantal jongens en al snel hing de aansluitende treffer in de lucht, en die kwam er ook.  De 1-1 stond op het bord, de wedstrijd ging op en neer, twee leuke teams die aan elkaar gewaagd waren, veel strijd, mooi om te zien. Ook de 1-2 en de 2-2 kwamen nog voor de grote rust (de rust tussen de 2 en 3 kwart)

De mannen kwamen bij elkaar, armen om elkaar heen, een beetje voor de kou en voor de teamspirit!

Het laatste beetje slaap werd uit de ogen gehaald, er werd nog even tegen elkaar gezegd, kom op mannen 100% inzet, plezier maken en proberen te scoren.

Na het wisselen van kant, kwam ook de drive van de mannen weer terug, er werd volop gestreden voor elke bal, de keeper deed een paar zeer belangrijke en goede reddingen. Iedereen verdedigde mee en probeerde aan te vallen. Er volgden steekpasses over de hele breedte, slimme loopacties, super verdedigen bij corners, er samen een succes van maken. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten. De 3-2 werd gescoord en dat voelde als een bevrijding, wij hadden al heel vaak geschoten en geprobeerd aan te vallen maar als dat steeds net niet lukt is zo’n treffer heel belangrijk.

Hierna volgde de goal van het weekend. De tegenstander probeerde een aanval van ons af te slaan en dat koste ze veel moeite. De bal werd uitverdedigd richting “randje zestien meter gebied” en daar stoomde Guus op, bal volop op zijn veter en schitterend hard tegen het net. Er volgde applaus tot en met de hockeyvelden, de goal werd even samen door de mannen gevierd! Goed gedaan Guus!

SML O9-5 bleef leuk voetballen, vroeg de bal afpakken en proberen aan te vallen. Uiteindelijk werd het 6-3. Een mooie uitslag, waar ze erg hun best voor hebben gedaan. Maar ook complimenten voor de tegenstander, een leuk team met goede voetballers. Na de high fives en strafschoppen werd de beker voor meeste inzet deze 1ste keer door de ouders aan Guus uitgereikt. En dat was vandaag een zeer moeilijke jury beslissing want eigenlijk verdiende iedereen de beker maar de wereldgoal was deze keer doorslaggevend.

In de kleedkamer werd er nog even nagekletst en genoten van de winst, iedereen nog even onder de iets te warme douche en nog even een ranja in de kantine.

Mannen namens de technische staf bedankt! Heel goed gedaan, samen goed gespeeld en heel goed je best gedaan!

Volgende week de uitwedstrijd in Velp tegen VVO.

 

Teamnieuws