Train de trainer traint de trainers van SMLO9-5! (en andere)

In de afgelopen weken hebben maar liefst 23 (!) trainers (voor aanvang cursus -> goedbedoelende ouders..) deelgenomen aan Train de Trainer. Een uniek concept binnen SML waarbij Ton en Danny al hun kennis delen met ouders die een team trainen of willen gaan trainen. Er waren diverse teams vertegenwoordigd van de O8-4 tot en met de O15-5 en alles daartussen.

Elke avond bestond uit een gedeelte theorie, bijvoorbeeld op welke leeftijd leren kinderen wat en hoe ervaren kinderen voetballen, is winnen belangrijk of plezier maken, moeten we op tijd komen, is voorbeeld gedrag belangrijk, wat is de rol van de ouders et cetera enzovoort. Elke vrijdagavond had een ander thema.

Het tweede gedeelte van de avond bestond uit een stuk praktijk, hoe zet je een training uit, waar moet je opletten, hoe kan je iedereen bezighouden, wat zijn je leerdoelen. Welke vaardigheden kan je op welke manier leren en hoe is het leuk voor iedereen.

Gisteren was alweer de laatste avond en dat was wel een beetje jammer. De grote groep ouders was/is nog lang niet uitgeleerd. Training geven of een team leiden is elke dag weer opnieuw iets leren.

Aan het einde van de cursus was iedereen het erover eens dat dit heel waardevol is en dat eigenlijk elke ouder die iets wil doen rondom het team dit moet doen! Enerzijds omdat iedereen haar/zijn ervaringen deelt en daar altijd iets van te leren is.

En omdat Ton en Danny bereid zijn iedereen te helpen en hun kennis te delen en blijven dat ook doen na deze cursus en gedurende het hele voetbal jaar.

Kijktip: https://www.youtube.com/watch?v=mjYFndwK8CE&t=307s een heel leuk filmpje met mooie inzichten!

Ten slotte nog een wist u datje: Onze Trotse Hoofdsponsor www.caspararnhem.nl staat ook dit jaar weer hoog in de Cafe Top 100! Van harte gefeliciteerd met deze mooie en terechte notering, http://www.missethoreca.nl/cafe/artikel/2017/11/cafe-top-100-2017-nr-73-casper-arnhem-101284599

 

2017 11 11 09.58.28 1

Teamnieuws