Trots! 8 dagen, 3 wedstrijden, 9 punten, 26 voor, 12 tegen

Vandaag stond de 3de wedstrijd van het drieluik op het programma, thuis tegen Spero O9-6.

De afgelopen dagen was het een druk programma voor de mannen, het begon afgelopen week in Oosterhout. Daarna een midweeks programma met de thuiswedstrijd tegen Arnhemia. En toen vandaag, thuis tegen Spero. En ook nog op maandag gewoon trainen.

Wij, de technische staf en de ouders vroegen ons dan ook van te voren af, hoe gaan de mannen hiermee om, is het teveel, kunnen zij zich opladen en geconcentreerd beginnen aan elke wedstrijd. Natuurlijk is het niet de eerste week van de competitie en zijn wij al sinds eind augustus aan het trainen. Maar ja komt het er dan uit….

[tekst gaat onder de foto door]

2017 11 04 18.29.17

Om 08 uur stonden de mannen te trappelen in de kantine van SML. Wij mochten plaatsnemen in  kleedkamer 11. Terwijl de ouders het veld klaar aan het zetten waren (waarvoor dank!) kleden de mannen zich om in wedstrijdtenue en trainingsjack met daarop de naam van onze trotse sponsor, http://www.caspararnhem.nl/

In de kleedkamer namen wij samen nog even de laatste 2 wedstrijden door, beide gewonnen, goed gespeeld maar ook nog wat leerpunten. Er werd afgesproken om goed op te letten op het samen verdedigen en de 100% inzet geven gedurende de hele wedstrijd.

Melle was vandaag de inschieter van Tijn toch altijd weer lastige taak omdat het “inschieten en niet scoren is”. Maar dat ging super. De andere mannen deden een opwarm oefening die de trainers/leiders hadden geleerd op de train de trainer cursus van SML. Iedereen kreeg een nummer, vervolgens speelt 1 naar 2 naar 3 et cetera en tussendoor blijven bewegen.

Iets voor half negen riep de spelbegeleider van vandaag, Frank (bedankt!), iedereen bij elkaar voor het succes wensen en handen geven.

Ook deze wedstrijd begonnen wij in de dobbelsteen opstelling van de 5. Met aan de zijkant Sieger en Milan klaar om in te vallen. Voorin stonden Bas en Ruben, tussen de linies Guus en achterin Bo en Melle. Achteraf bleken die laatste twee niet op de afgesproken plek te staan… zelf ook opletten he mannen ;-) En op de goal Tijn. 

Er werd afgefloten en gestart. Het was al meteen duidelijk dat dit een andere wedstrijd zou worden. De tegenstander was sterk, hadden een paar goede voetballers en dat vooral voorin en een hele goede keeper.

Het spel ging dat ook op en neer, er werd door de mannen voor elke meter gestreden, er werd heel hard gewerkt. Heel leuk om te zien dat de mannen ook doorhadden dat zij aan de bak moesten. De verdedigers bleven wat langer dan de andere wedstrijden achterin, de aanvallers stonden dichter bij de verdediging, de keeper was ook meteen scherp.

Het scoreverloop was klassiek, 0-1 achter, 1-1 gelijk dit ging door tot de 4-4. Het was ondertussen het derde kwart (wij spelen 4 keer 10 minuten met tussen 2 en 3 een grotere rust). En de tegenstander werd moe. Het goede trainen van de mannen ging zijn vruchten afwerpen, wij waren nog niet moe, wij konden nog wel 8 of 12 kwarten spelen. Mooi om te zien! Iets om trots op te zijn mannen! Hierna volgden dan ook de 5-4, 6-4 en 7-4. Uiteindelijk maakte de tegenstander nog de 7-5 maar de wedstrijd was al gespeeld. De mannen van SML lieten de tegenstander 2/3 van het veld oversteken om daarna weer goed te verdedigen.

Ruben was vandaag de veel scorende spits, maar liefst 6 van de 7 goals kwamen van zijn slof. Bas, Sieger en Milan waren zeer goed bezig door vroegtijdig te storen en de ballen af te pakken op hun helft, Guus speelde weer als een ouderwetse ausputzer van links naar rechts en overal de ballen afpakken en naar voren passen, achterin stonden Melle en Bo een zeer goede wedstrijd te spelen en Tijn keepte heel goed, veel belangrijke reddingen.

Al met al een bijzondere 8 dagen, zeer trots op de mannen, heel hard gewerkt, heel goed hun best gedaan, het samen gedaan en samen beleefd. Na de laatste wedstrijd hebben wij nog even samen wat gedronken en wat lekkers gegeten, meer dan verdiend.

Komende week geen wedstrijd.

 

Teamnieuws