14-5 tegen Arnhemia JO9-1 met veel verbeterpunten

Vandaag stond de 2de wedstrijd van ons drieluik, 3 wedstrijden in 8 dagen, op het programma. Om 16 uur op veld 1a tegen Arnhemia JO9-1.

De tegenstander was helaas pas rond 16.21 compleet op de Bakenberg, zij hadden wat logistieke uitdagingen en alle wegafsluitingen van de gemeente Arnhem hielpen ook niet mee.

Dit bracht wel een nieuwe uitdaging mee voor de technische staf, hoe houd je 8 van die stuiterballen al die tijd bezig en op zo’n manier dat zij ook nog energie over hadden voor de wedstrijd.

Maar uiteindelijk kwam de aftrap, de spelbegeleider van dienst was Laura en die heeft het super gedaan. Vooral de jongens zelf laten voetballen en beslissingen gezamenlijk nemen is de sleutel tot een succes. En voor de andere ouders die ook nog aan de beurt komen…het is niets om bang voor te zijn…

En dan de wedstrijd…

[tekst gaat onder de foto door]

2017 11 01 17.51.26

Wij begonnen weer in de traditionele dobbelsteen opstelling, de 5. Tijn op de goal, achterin Bo en Melle, in het midden Guus, voorin Bas en Ruben. Met aan de zijkant Sieger en Milan klaar om in te vallen.

De mannen van O9-5 hebben een goede pot gespeeld maar wel 1-tje met veel verbeterpunten. Het is toch lastig om tegen een tegenstander waar je makkelijk tegen scoort ook te verdedigen. Regelmatig doken er 3 aanvallers van de tegenstander opeens op voor Tijn die dan geen kans had en onze verdediging nergens te zien was. Dat zijn voor de mannen echt momenten die beter kunnen en moeten. Ook mogen wij wat sneller proberen de ballen af te pakken, wij wachten nog teveel af.

Maar laten we ook niet overdrijven, wij hebben 14 keer gescoord en daar zaten heel veel mooie goals tussen, vanaf links, vanaf rechts, in de kruising, in de verre hoek, hoog in het dak, alles kwam voorbij! Er bleven dan ook veel andere mensen kijken naar de sterren van SML O9-5. En op de lijst van scorende spelers is vandaag ook Milan toegevoegd, een mooie bal strak in de hoek. De andere goals kwamen van Melle, Bo en Ruben! Maar dit alles was niet mogelijk zonder het harde werken van de andere spelers, Bas, Guus en Sieger.

Aanstaande zaterdag staat de 3de wedstrijd van het drieluik op het programma, thuis tegen Spero O9-6 om 08.30. Iedereen om 08.00 aanwezig in de kantine (waarschijnlijk moeten wij ook ons veld klaarzetten)

Teamnieuws