Oefenen is zorgen dat het resultaat geen toeval is, 2-5 uit bij OSC!

Op deze mooie zaterdagmorgen stond de eerste wedstrijd van het drieluik op het programma, uit tegen OSC JO9-5.

Om 09.15 was iedereen behalve Milan (die moesten wij vandaag helaas missen) aanwezig in de kantine van het mooie complex van OSC JO9-5.  Zoals altijd gekleed in de mooie trainingspakken van SML voorzien van het logo van onze trotse hoofdsponsor, www.caspararnhem.nl

Kleedkamer 4 was vandaag voor ons gereserveerd , mooie ruime schone kleedkamers zoals altijd in Oosterhout. Omdat wij deze eerst nog even moesten delen hebben wij de korte voorbespreking in de gang gedaan.

De afgelopen weken hebben de mannen veel geoefend, tijdens de training maar ook daarbuiten. De leiders gaven aan dat de mannen lekker plezier moesten gaan maken en dat doen wat zij op de training ook al weken doen. Gewoon goed voetballen, iedereen op zijn niveau, samen aanvallen en verdedigen.

Na het opwarmen en het afspraken maken met de spelbegeleider (een hele goede trouwens!) gingen de jongens zelf in een cirkeltje staan om samen de puntjes op de I te zetten (heel leuk om te zien).

[tekst gaat verder onder foto]

2017 10 28 13.10.00

Iedereen zocht zijn plek op “in de 5 van de dobbelsteen” en Tijn op de goal. Achterin Bo en Melle, tussen de linies Guus, voorin Bas en Ruben, en Sieger klaar om in te vallen.

Het werd een geweldige pot, de uitslag werd 2-5! Het aantal gemiste kansen van SML lag rond de 27… J

De jongens stonden heel goed te voetballen, scherp op de bal, de tegenstander meteen onder druk zetten. Acties maken, passeerbewegingen, buiten om gaan, niet op geven, samenwerken. Alles kwam terug op het veld.

Bij een indribbel of corner even kort samen bespreken wie neemt hem en wat gaan we doen – elkaar steunen bij een tegenaanval – met twee man verdedigen – de bal buitenom spelen – voor ons als trainers was het een mooie dag!!

De oe’s en aaaa’s van het in grote aantallen aanwezige publiek volgden elkaar dan ook snel op en ook de tegenstander kreeg af en toe (terecht) applaus.

De doelpunten kwamen vandaag van de sloffen van Ruben, Bo en Melle. Ondanks dat niet iedereen scoorde was dit echt “een samen gewonnen wedstrijd” iedereen was achterin aanwezig om te verdedigen en voorin om aan te vallen. En Tijn deed ook alles goed, 2 onhoudbare harde hoge ballen vlogen erin voor de rest niets!

Een aantal van de mannen zijn nu al weer druk aan het lopen en verkopen voor de Grote Club Actie, de rest is aan het uitrusten voor de volgende wedstrijd.

Aanstaande woensdag om 16.00 op de Bakenberg, deel 2 van deze drieluik, komt allen!

 

Teamnieuws