Screen Shot 2017 10 07 at 10.37.32 AM

Van uw verslaggever ter plaatse;

Zaterdag 7 oktober, sportpark Rijkerswoerd te Anrhem

ESA O9-3 tegen SML O9-5
Uitslag: 6-5

Op deze toch wat gure zaterdagmorgen stonden de mannen van SML om 08 uur te trappelen in de kantine van de tegenstander van vandaag, ESA.

Het omkleden in de mooie accommodatie ging dan ook snel. De warming-up werd gedisciplineerd uitgevoerd door de mannen en daarna lekker de keeper inschieten, pass geven onderling en nog even wat afspraken maken.

De wedstrijd begon met het handen schudden en succes wensen van de spelers onderling. Nog een beetje onwennig maar leuk om te zien.

En dan de wedstrijd.....

Wij begonnen weer met de basis opstelling dus als de 5 van een dobbelsteen. Met als gretige wissels Bas en Sieger die heel goed meteen begonnen te vragen wanneer zij er in mochten. In het veld stonden Ruben, Milan, Guus, Melle, Bo en Tijn gereed. Vanuit de club was er een jeugdspeler als spelbegeleider. Die het heel leuk deed en ook af en toe goed dingen vertelde om de regels duidelijker te maken.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat de “oude F3” gelijkwaardig was, het spel ging op en neer. Al snelde scoorde Bo de 0-1 en niet kort daarna kwam de 1-1 op het scorebord.

Er werd goed verdedigd en aangevallen. Na tien minuten volgde de eerste pauze. Met de mannen werd nog even gesproken over de gemaakte afspraken; samen aanvallen samen verdedigen - plezier hebben - fouten maken mag/moet (want wij zijn aan het leren) en 100% inzet. Dat laatste was er vandaag niet altijd bij. Het blijft soms lastig om continu je best te doen, geconcentreerd te voetballen, niet af te wachten maar naar de bal toe te gaan.

Ondertussen ging de wedstrijd op en neer, het werd 1-2 en 2-2 en 2-3 en 3-3 en 4-3 en 5-3. Vooral dat laatste doelpunt vonden de jongens erg lastig. Onze keeper had de bal niet klemvast na een mooie redding waarnaar de tegenstander goed doorging en scoorde. Achteraf was dit het moment waarom de jongens zelf vinden dat het gelijkspel was en geen verloren pot. Kort hierna viel ook de 6-3 en was het alweer de laatste rust van de wedstrijd.

Na even wat slokjes gingen de mannen weer klaarstaan, klaar voor 100% inzet in de laatste 10 minuten.
En die inzet kwam er ook!!! Iedereen deed meer dan zijn best, op ballen lopen, samenwerken, goed positie kiezen en pass geven naar voren. Al snel volgde de 6-4. Het spel ging op en neer, iedereen kreeg kansen. SML werd sterker en ging steeds beter samen voetballen (samen verdedigen en samen aanvallen) En toen in de blessure tijd viel de 6-5, heel goed gewerkt. Helaas was het ook meteen einde wedstrijd...

De penalty reeks ging weer goed gelijk op, Bo schoot weer eens op de lat en de pingel van Ruben is waarschijnlijk maandag doelpunt van de week bij Voetbal Inside!

Volgende week en de week erna hebben wij geen wedstrijd. De trainingen op maandag en woensdag gaan wel gewoon door! Op woensdag 25 oktober spelen wij waarschijnlijk een oefenwedstrijd, meer info volgt nog.

 

Teamnieuws