IMG 20170923 104059 351

 

Eindelijk was het zaterdag 23 september. Na een goede voorbereiding, lekker veel getraind, paar oefenwedstrijden en een eigen toernooi was de eerste competitie dag aanstaande.

De mannen stonden allemaal stipt om 08.00 uur in de kantine van VDZ klaar, in het figuurlijke hol van de leeuw, de 5de derby in amper 3 weken stond op het programma;

VDZ O9-8 tegen SML O9-5

Wij mochten vandaag plaatsnemen in kleedkamer 13b, veld 7d was aangewezen als het strijdtoneel.

En zo stonden wij om 08.10 op veld 7d voor onze vaste warming up, de complete selectie was aanwezig. Heerlijk echt gras onder de voeten, een waterig zonnetje. Bas en Tijn namen het voortouw en de rest volgden hun bewegingen. Lekker wat ballen overschieten, de keeper warm schieten. Ondertussen maakte de leiders afspraken met de spelbegeleider, het nieuwe handenschudden voor de wedstrijd enzovoort.

En dan de wedstrijd;

Tijn is voorlopig de vaste keeper, de andere posities worden nog door iedereen ingevuld. Samen aanvallen en samen verdedigen is vandaag de tactiek. Ook hadden wij met de mannen samen wat afspraken gemaakt; inzet, plezier maken, fouten maken “mag/moet” (wij zijn tenslotte aan het leren) en proberen elke helft te scoren.

Na het 1ste fluitsignaal zochten onze mannen massaal meteen de aanval, er werd goed samengespeeld. En als snel scoorde Milan de 1-0! Na een niet geringe ereronde langs het uitvak stonden de mannen snel weer klaar voor het vervolg van de wedstrijd. Al snel volgde de 2-0, het ging best lekker. En dat dachten de mannen ook, verdedigen was even minder onder de aandacht, de leuke tegenstander maakt dan ook snel de 2-1 en de gelijkmaker. Het blijft dan toch lastig om niet allemaal te willen aanvallen.

Gelukkig hadden onze mannen dat ook snel door! Iedereen stroopte de mouwen weer op, Guus en Bo werkte hard achterin. Op het middenveld stoorde Bas, Milan en Sieger elke drang naar voren van de tegenstander. Voorin liepen Melle en Ruben op alle ballen.
Een genot om naar te kijken. Er werd samen aangevallen en ook heel goed verdedigd!

Heel veel doelpunten, nog meer kansen, paar ballen op de paal en lat plus ook goede reddingen van VDZ stond de 6-15 op het scoreboord. Op Tijn na (de keeper) heeft iedereen wel een paar keer op het doel geschoten. En bijna iedereen heeft ook gescoord!

En er waren een paar prachtige bij... Ruben krijgt de bal van Bo, rent naar voren, passeert een mannetje geeft een voorzet en Melle raakt hem in 1 keer op zijn slof, een heerlijke goal.... Bo neemt vanaf de zijlijn de bal mee uit een “indribbel” en knalt hem droog in de korte hoek, snel en effectief....De andere waren vergelijkbaar mooi en goed uitgevoerd.

Al met al een mooie eerste competitiewedstrijd, een compliment aan de mannen! Ook fijn dat iedereen op tijd is en dat er na de wedstrijd even gezellig wordt gedouched.

Volgende week spelen wij thuis om 10.00 uur tegen Jonge Kracht.

 

 

Teamnieuws