Na het kennismakingstournooi en een aantal leuke trainingen afgelopen week, was het deze zaterdag tijd voor de eerste
'echte' wedstrijd van de J09-2: thuis stond een bekerwedstrijd tegen de J09-2 van ESA op het programma.

De aankomst bij SML is veelbelovend: het is een zonovergoten zaterdagochtend. De nieuwe velden zijn al uitgezet (dank Simon c.s.) en 8 enthousiaste kinderen staat klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Een mooi begin van het weekend! Vooraf wordt het doel van vandaag gezet: je best doen en plezier hebben.

Omdat dit de eerste wedstrijd volgens de nieuwe regels is wordt alles voorafgaand aan de wedstrijd nog even doorgenomen met de coaches en spelbegeleiders van de tegenstander. Leuk om te doen, en leuk om te zien voor ons is dat alle spelers voorafgaand aan de wedstrijd een high five geven en een prettige wedstrijd wensen.

En dan gaat het beginnen. Met Olivier in het doel, Florian en Noah in de verdediging, Robin centraal op het middenveld
en Mick en Timur in de aanval staat het team klaar. Luke en Floran mogen vijf minuten later ook hun opwachting maken!
Leuk om te zien dat iedereen enthousiast is, zijn best doet en vanaf het begin van de wedstrijd ESA goed onder druk zet.
Nog leuker is dat er regelmatig echt mooie aanvallen te zien zijn. Er wordt echt leuk overgespeeld, goede passes gegeven
en na 10 minuten en een paar mooie aanvallen leiden we al verdiend met 3-0.

Nieuw dit jaar is dat na 10 minuten een kort coachingsmoment is. Even de spelers bij elkaar kunnen roepen en een
paar woorden kunnen zeggen is heel waardevol. De tegenstander was ook bepaald niet slecht, speelde ook leuk voetbal
en we waren best gelukkig op een aantal momenten, waardoor we geen tegengoal kregen. Een aantal schoten voorlangs, een schot op de paal en wat andere kansen hadden er zo maar in kunnen gaan. Maar zoals ik al tegen Olivier fluisterde: een echte keeper 'kijkt' ze ernaast en zo haalden we met 3-0 de rust.

In de tweede helft was het aan Olivier de beurt om zijn voetbalkunsten te laten zien. Vol verve nam Noah de rol van
doelverdediger over, en ook hij wist menig kans van ESA te pareren. In de tweede helft wisten we wederom een aantal kansen te creëren en een paar mooie doelpunten te maken. Leuk voor ESA is dat zij de eretreffer konden maken maar met 6-1 was het een mooie overwinning.

Belangrijker dan deze overwinning voor mij is, dat ik een leuk team heb zien voetballen, waarin iedereen plezier had en zijn
best deed. Wat mij betreft dus een zeer geslaagde start van het seizoen!

F2 tegen ESA

F2 tegen ESA 2

Teamnieuws