ESA JO9-1 – SML JO9-1: De wedstrijd van 3-2 of was het 3-3?

Allereerst complimenten voor Wolf die zijn teamgenootjes vanaf de kant aanmoedigde.  Vanwege een blessure kon hij helaas niet zelf spelen. 

Het is zaterdagochtend 17 november en om 8:30u trapte ESA af in de snijdende kou. SML weet de bal snel in bezit te krijgen en Samuel stoomt op richting het goal van ESA, hij schiet…, maar helaas…, net naast.

Kort daarna krijgt Samuel opnieuw een kans die maar net over gaat. ESA is wakker geschud en valt aan na een ferme uittrap door hun keeper. Hun spits neemt de bal aan en schiet deze richting het doel van SML, maar Pim staat zijn mannetje in het goal en maakt een goede redding.

SML jaagt fel op de bal een dat levert opnieuw een kans op die door de keeper van ESA naast getikt wordt. De corner die vervolgens door SML wordt genomen levert helaas niets op. Een goede uittrap van de keeper van ESA zorgt opnieuw voor gevaar. De bal belandt weer bij de spits die vervolgens alleen op het doel van SML afgaat. Pim komt uit zijn doel en weet de bal goed naast het goal te werken. De corner die daarop door ESA wordt genomen belandt in het goal, echter deze wordt om onduidelijke reden afgekeurd. Dus de score bij de eerste time-out is 0-0.

Na de korte break gaat de wedstrijd weer door en na een indribbel door Samuel volgt een schot op goal die er bijna in vliegt. De spirit zit er nu in, want snel daarna krijgt SML weer een kans die op de lat uiteenspat. ESA pakt het spel weer op en valt aan met een schot dat over het goal gaat. Het spel golft daarna op en neer met kleine kansen over en weer. Maar dan ineens komt Samuel oog in oog met de keeper en weet deze met een mooie beweging te verschalken: 0-1 voor SML!

ESA neemt uit weet deze meteen in het goal te werken waarmee de stand op 1-1 uitkomt. Samuel trapt af en schiet de bal vanaf de middenstip direct in het goal, helaas de scheidsrechter keurt het goal af. Tijdens en na de wedstrijd is er veel verwarring over dit moment bij de spelertjes en coaches. Echter SML pakt de draad weer op met een indribbel die tot een mooi doelpunt leidt: 1-2 voor SML! Vlak voor de rust geeft Just een mooie voorzet die helaas net wordt gemist. Ruststand 1-2.

Na rust heeft ESA zich herpakt en komt er gevaarlijk via de rechter zijkant uit. Morris staat goed te keepen en weet deze aanval onschadelijk te maken. Snel daarna komt Morris weer in actie met een mooie redding. De kou krijgt vat op enkele spelers van ESA en na een korte break om spelertjes warmer te kleden gaat het spel door. De druk op het doel van SML blijft groot, want ESA krijgt snel weer een kans die ze weten te verzilveren. Met 2-2 op het scorebord gaan ze de laatste time-out in.

SML komt goed uit de startblokken met vier kansen snel achter elkaar: Medhi schiet gevaarlijk op goal, maar deze wordt gestopt. Daarna een kans voor Pim die helaas ook geen doel treft. Een derde kans van Samuel gaat helaas ook net naast. De vierde kans komt voort uit een corner die Pim net naast kopt. Hoewel SML het betere van het spel heeft laat ESA de koppetjes niet hangen. Een snelle aanval door het midden eindigt met weer een schot op de lat. Daarna vallen beide ploegen over en weer aan Yasin leidt meerdere aanvallen voor SML in. En Florian staat weer als een huis in de verdediging waardoor ESA moeilijk tot kansen komt. Een enkel schot van ESA wordt goed gestopt door Morris die deze tot corner wegwerkt. De corner wordt effectief genomen door ESA en belandt met een strakke kopbal in het net: 3-2 voor ESA. SML blijft jagen op de gelijkmaker, maar alle inzet ten spijt is de eindstand ook 3-2. De scheidsrechterlijke dwaling blijft echter na de wedstrijd nog enige tijd onderwerp van gesprek.

 

Geschreven door: Christiaan (vader Pim)

Teamnieuws