SML JO9-1 – SKV Wageningen JO9-1

Vlak na de aftrap vliegen er meerdere legerhelicopters laag over de velden van SML vanwege de Airborne herdenkingen die verderop plaatsvinden. Het publiek aan de zijlijn is even afgeleid door het indrukwekkende geluid en aangezicht. De jongens op het veld weten de aandacht weer snel naar zich toe te trekken, want het samenspel in het team ziet er goed uit. De eerste echte kans is voor SKV, maar Wolf staat als keeper zijn mannetje. Snel daarna valt SKV weer aan waaruit de 0-1 volgt. In de tegenstoot weet SML er ook gevaarlijk uit te komen, maar helaas belandt het schot van Just op de paal.

Na de eerste time-out pakt SML de draad weer op. Samuel dribbelt de bal in en schiet op goal, maar de bal gaat net mis. Inmiddels is SKV ook weer bij de les en uit een gevaarlijke tegenaanval ontstaat een goede kans. Goed verdedigend werk van Samuel, Florian en Pim zorgt ervoor dat de bal er niet in gaat. Een mooie combinatie tussen Medhi en Samuel leidt tot een kans die net geen doel treft. De tegenstander komt er vervolgens weer uit met een succesvolle aanval. Ondanks goed keeperswerk van Wolf komt de 0-2 op het scorebord, wat tevens de ruststand is. Tijdens de rust krijgen alle spelertjes goede aanwijzingen om er vervolgens weer vol tegen aan te gaan.

Met nieuw elan komt SML sterk uit de startblokken. Yasin maakt de aansluitingstreffer en snel daarna ook de fraaie gelijkmaker. Hij werkt een hoge voorzet van Samuel hard in de touwen. Met de stand van 2-2 zit SML weer helemaal in de wedstrijd. Samuel weet een vrije trap goed te benutten en zet daarmee SML voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. SKV laat het er niet bij zitten en weet snel weer terug te scoren waardoor het 3-3 werd. Na enkele gevaarlijke momenten voor het doel van SML maakt Samuel de 4-3. Na een schot door SKV op de paal krijgt Yasin de bal en schiet deze van achter de middenlijn prachtig in de linker kruising. Daarmee komt SML op de comfortabele stand van 5-3. SKV laat het er echter niet bij zitten en pakt de aanval weer op. Helaas voor hen belandt de bal op de lat en kort daarna op de paal. Het harde werken van SKV wordt uiteindelijk beloond met een goal waarmee de spanning in de wedstrijd weer volledig terug is. In deze spanning volgt er een mooie combinatie tussen Wolf en Medhi waaruit Just ook weer een goed schot op goal lost. Deze inzet had meer verdiend! SKV put hier kracht uit en weet nog in een laatste krachtinspanning goede kans te creëren die doel treft. Hiermee komt de 5-5 op het scorebord wat tevens de eindstand is.

Al met al was het een spannende wedstrijd tussen twee teams die erg aan elkaar gewaagd waren. Het gelijke spel was dan ook een terechte uitslag.

geschreven door:

Liesbeth (moeder Pim)

 

Teamnieuws