Op wilskracht gewonnen!

Zaterdag 7 april, de uitwedstrijd tegen Ede DTS O9-4 staat op het programma. Een tegenstander die voor de winter nog een klasse hoger speelde. Binnen no-time keken wij tegen een 2-0 achterstand aan. Maar als de mannen van SML O9-5 dit jaar 1 ding hebben geleerd is het, hoofd omhoog, lekker zelf voetballen, ook wij gaan scoren. Na 4 kwarten, hard werken, goed spelen gaan de mannen met de overwinning, 5-7, van het veld.

[verslag gaat verder onder de foto’s]

20180407 080534

Om acht uur onder een nog waterig zonnetje rijden de auto’s de parkeerplaats op van het grote complex van DTS Ede. Op de parkeerplaats kleurt het dan ook snel zwart/wit er spelen veel SML teams vandaag in Ede.

Wij krijgen kleedkamer 24 (ja ja een groot complex) en mochten op veld G4 spelen. In de kleedkamer zorgden de mannen voor een goed voetbaltenue, tas onder de stoelen en op naar het veld. Het veld blijkt niet alleen uit gras te bestaan, een echte “polder boys uit” grasmat.

Door de leiders worden op voorhand nog even de regels doorgenomen toch weer frappant dat nu ook weer sommige regels niet worden (herkend) toegepast.

Als al het publiek een plekje heeft gevonden fluit de spelbegeleider voor het begin van de wedstrijd. De sterke tegenstander begint meteen met goed overspelen, passjes geven, mooi om te zien, beetje jammer dat het nog niet aan onze kant is en dat er al snel 2 doelpunten inliggen. De boys van SML lijken nog niet echt wakker, er wordt veel gekeken naar het spel en minder echt mee gedaan.

De trainers zijn dan ook blij dat er tegenwoordig meerdere pauzes (en coach momenten zijn) tijdens de wedstrijden. Na wat slokjes drinken vragen wij aan de boys “hoe gaat het”… het gaat minder goed, slecht zelfs geven zij aan. “wat kunnen jullie daar aan doen”? samenwerken, samen aanvallen en verdedigen, 100% inzet.

Het besef is er, en de jongens gaan wij weer met goede zin het veld op. Vanaf nu gaat het spel op en neer, DTS blijft goed combineren en goed schieten van veraf. Maar ook SML gaat steeds beter spelen, het spel gaat op en neer, wij staan een keertje voor, zij staan een keertje voor tot de 5-5. Het is in ieder geval spannend, ook het publiek beseft dat beide kunnen winnen en dat ook een gelijkspel een goede mogelijkheid is.

De boys van SML genieten nog even van de laatste pauze, stropen de mouwen op, nog 10 minuten knallen, alles geven. En dan is het heel mooi om te zien dat het 5-6 wordt en dan ook nog 5-7. Van beide ploegen een zeer goede partij, hard gewerkt, goed voetbal . En iedereen is dan ook terecht blij!

Na de penalty’s, douchen, opruimen van de kleedkamer genieten wij nog van een glas ranja op het terras van DTS. Een prachtige zomerse dag is alvast mooi begonnen.

Volgende week spelen wij weer thuis, de Arnhemse Boys komen dan op bezoek, ook een sterk team. Er zijn nog kaarten beschikbaar, op-is-op.