Gestreden, Gevochten en Gewonnen, een heerlijke 6-5 overwinning!

Vandaag staat de lastige partij tegen RKHVV op het programma, een club met zeer sterke jeugd en grote jongens. Het is een fantastische wedstrijd geworden, strijd, samenwerken, overspelen, vanuit achterstand steeds terugkomen en uiteindelijk zelfs nog de winnende maken. De boys van SML O9-5 zijn trots en dat is zeer zeker verdiend.

Na wat teleurstellende weken met ijs, sneeuw, afgelastingen zijn de weergoden ons dan eindelijk weer goed gestemd. Om 8 uur druppelen de mannen binnen in de kantine van SML. In de afgelopen weken was er veel getraind op overspelen, kaatsen, pass geven, bal aannemen enzovoort. En de technische staf is vooraf dan ook benieuwd wat daarvan is opgepikt.

In de kleedkamer spreken wij nog even de afspraken door, samen aanvallen en samen verdedigen, 100% inzet, de bal altijd willen hebben en vooral veel plezier maken en fouten maken mag! Het veld was alweer klaargezet door de ouders, waarvoor dank! Na het kort warmlopen en overschieten van de bal en inschieten van de keeper wordt er door Nienke afgefloten (bedankt!)

En meteen was het al duidelijk deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd, er wordt door RKHVV goed gecombineerd en dan ook al snel ligt de 0-1 achter Tijn. Maar daar zijn de boys allang niet meer van onder de indruk, de bal wordt resoluut op de middenstip gelegd en wij trappen weer af. Ook wij laten zien heel goed te kunnen voetballen, er wordt overgespeeld, passjes gegeven, om de bal gevraagd en ook…..en dat is misschien nog wel belangrijker samen verdedigd. De tegenstander wordt keer op keer vastgezet, iedereen “pakt” een blauw mannetje en hierdoor is het voor de tegenstander zeer lastig voetballen.

Zoals al eerder gezegd ging het op en neer en kwamen wij steeds weer terug. Het is zelfs zo dat de tegenstander ook wel een paar keer door een gelukje scoorde. Want onze verdediging stond als een huis, Bo en Jorn speelde net zoals de andere een goede wedstrijd. Daarbij geholpen door Bas en Milan als verdedigende middenvelders. Voorin (maar ook mee verdedigen) waren Melle en Ruben een plaag voor hun achterhoede. De tegenstander had een zeer goede keeper die een paar keer mooi maar ook zeer noodzakelijk de redder moest zijn. Ook Tijn hield een paar zeer belangrijke ballen tegen. En was ook weer direct betrokken bij een doelpunt door een snelle trap naar voren.

Uiteindelijk scoorde (in willekeurige volgorde) Melle 3 keer, Bo 1 keer en Ruben 2 keer.  En de andere waren er zeer dichtbij.

Lekker gevoetbald boys!! Hard blijven werken op de training en dan gaan wij nog heel veel leuke wedstrijden spelen.

Volgende week spelen wij om 10 uur thuis tegen OVC’85, er zijn kaarten beschikbaar dus wees allemaal welkom!

 

2018 02 24 21.15.47