Mist, kou, -3, hobbelig veld, alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd!

Zaterdag 2 december, en de wedstrijd thuis tegen Eldenia O9-3 stond op het programma.

Rond de klok van 10 uur druppelde de mannen van SML O9-5 de kantine op de Bakenberg binnen. Op de weg er naar toe had iedereen al wat van het lekkere December weer meegekregen, het was koud en guur.

Vandaag was de voorbespreking in kleedkamer 10 nadat iedereen een plekje had gezocht en de tenues in orde had gemaakt begon de bespreking. Zoals jullie wellicht weten hebben wij binnen het team elke wedstrijd een aantal afspraken en dat is niet winnen of zoiets. Wij maken samen andere afspraken, bijvoorbeeld elke helft 1 keer proberen te scoren. En vandaag hebben wij nieuwe afspraken gemaakt. Een afspraak is bijvoorbeeld dat wij “in de weg gaan staan” bij een corner, een indribbel of uittrap. Vanwege de kou bleven wij wat langer in de kleedkamer.

Rond tien voor half ging het op een drafje naar veld 4b. Tijn werd als vanouds ingeschoten door Bo, de andere gingen lekker overschieten. Vandaag moesten wij Sieger helaas missen en hadden wij dus 1 wissel. Gelukkig wel 1-tje meer dan verleden week want 0 is wel erg weinig en soms ook te weinig.

De opstelling voor vandaag was;

Keeper: Tijn

Achterhoede: Melle en Bo

Middenveld: Guus

Voorhoede: Milan en Ruben

Eerste wissel: Bas

De spelbegeleider van vandaag was Reinier (bedankt daarvoor), na het handen schudden en gelukwensen begon de wedstrijd. En wij schoten uit de hekken! Meteen massaal naar voren, op zoek naar de goal van de tegenstander en binnen 2 minuten lag de 1-0 achter hun keeper, knap ingeschoten door Ruben. Voordat alle ouders / toeschouwers zich aan de lijn hadden gemeld lag ook de 2-0 van Ruben in de goal.

[tekst gaat verder onder foto]

2017 12 02 12.18.09

Leuk om te zien dat de mannen niet gingen afwachten maar meteen weer op zoek naar de bal en de tegenstander. Geen kansen weggeven, de bal dat was hun bal en daarmee gingen zij voetballen. Dit zijn voor de trainers leuke momenten. Bijna elke training komt dit terug en om dan te zien dat het ook succesvol wordt toegepast is mooi.

Ook de 3-0 volgde, de tegenstander wist het even niet meer. Eldenia was echt niet minder, ze hadden een paar goede en leuke voetballers maar door inzet aan onze kant stond het al 3-0. Er werd hard gewerkt en wij kregen kansen en zij ook. Na een goede actie van Bo schoot hij maar net naast.

Kort hierna volgde de 3-1, mooie aanval van onze gasten en goed in de hoek geschoten.

De pauzes werden kort gehouden en tijdens de korte rust hielden de mannen elkaar goed vast want koud was het wel.

[tekst gaat verder onder de foto]

IMG 20171202 WA0002 1

Bij een volgende aanval, opgezet door Bo, schoot hij werkelijk schitterend in het dak van het doel. De goede keeper van de tegenstander heeft hem alleen maar gehoord. De 4-2 volgde en de wedstrijd leek een beetje te kantelen, Eldenia werd sterker, onze mannen waren wat vermoeid van al het harde werken. Een aansluitingstreffer hing in de lucht, een goede redding, knap verdedigend werk van Bo en Melle voorkwamen dat.  

Gelukkig viel de volgende goal aan onze zijde, de 5-2. Voor de trainers een geruststellend moment dit zijn van die momenten valt hij bij hun wordt het nog lastig en nu niet meer.

Het spel ging mooi op en neer, iedereen werkte hard en deed zijn best (meer dan dat!) Ook de 6-2 kwam nog op het scoreboard, de einduitslag. Een mooie droge knal in de korte hoek van Ruben.

De penalty’s werden snel genomen, iedereen had het koud en wilden graag naar binnen.

In de kleedkamer werd de wedstrijd nabesproken en eigenlijk alleen maar complimenten gegeven! Top gedaan mannen, hard gewerkt en beloond na werken.

Nadat iedereen weer lekker onder de douche geweest is, in de frisse kleren naar de kantine. Bij het glaasje ranja had Bas nog een leuke en lekkere traktatie, bedankt kerel! En voorzien van een mooi zwart/wit lint, de SML kleuren.

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Wel weer lekker vroeg en een uitwedstrijd, 08.30 tegen OSC, 08 verzamelen in de kantine.