Screen Shot 2017 10 02 at 6.38.07 AM

 

 

 

Zaterdag 30 september stond de 2de competitie ronde op het programma. Konden de mannen de goede lijn van afgelopen zaterdag voortzetten....werden de samen gemaakte afspraken nagekomen....

Om 09.30 was iedereen aanwezig in de gezellige kantine van SML. Kleedkamer 8 was ons toegewezen. Na het omkleden en een kort praatje van de technische staf begon de gezamenlijke warming up en het inschieten van de keeper.

De wedstrijd stond gepland op het heerlijke echte gras van veld 3b. De spelgeleider van dienst was Marc (waarvoor dank!), een nieuwe rol dus voor iedereen nog een beetje wennen. In de praktijk is het vooral de jongens zelf veel laten beslissen en het zelf proberen op te lossen.

De vaste keeper, Tijn, stond weer tussen de palen. Deze week begonnen wij ook met een standaard opstelling;
Keeper
2 verdedigers
1 middenvelder
2 aanvallers
Hierbij houden wij wel vast aan het altijd samen aanvallen en samen verdedigen principe! Het is alleen de start opstelling bij midden-uit. En dat hebben wij vandaag best een paar keer kunnen proberen.

En dan de wedstrijd, zoals gezegd Tijn op goal, de 1ste linie Bo en Melle daarvoor Guus en in de aanval Milan en Ruben (zoals de 5 op een dobbelsteen)En klaar om in te vallen en mee te doen Bas en Sieger.

Het werd een bijzondere voetbaldag, wij hadden geen offday, de tegenstander is alleen volledig verkeerd ingedeeld. Het niveau verschil was veel en veel te groot. Het werd voor onze mannen een dag van veel dingen leren. En vooral veerkracht was daar een groot onderdeel van deze morgen.

Wij maakte snel de 1-0, na een mooie pass en doorjagen van Ruben schoot Melle hem tegen het net. Hierna kantelde de wedstrijd volledig, de tegenstander scoorde een aantal keer. Onze mannen deden hun uiterste best, er werd goed verdedigd, geprobeerd aan te vallen, goede reddingen maar deze tegenstander was een maatje te groot.

Het werd nog een hele strijd maar de mannen pakte keer op keer weer de bal op en begonnen weer van voren af aan. En dat is heel knap! Niet klagen maar gewoon strijd leveren, lekker voetballen en plezier hebben. Dat laatste viel niet altijd mee.

De penalty reeks ging wat gelijkwaardiger! Er werd goed geschoten en soms ook net over of naast gemikt.

Aan het einde van de wedstrijd was er nog een zeer leuke verrassing voor de technische staf. Zij werden verrast door de ouders van de spelers met iets lekkers en een bon voor in t donker. Super bedankt!!

Leuk om te zien dat de kinderen onderling het leuk hebben en steeds meer een echt team worden en dat de ouders inclusief technische staf er samen een leuk seizoen van gaan maken! En al hebben gemaakt.

Volgende week spelen wij uit tegen ESA in Rijkerswoerd. Jullie komen toch ook?!?!