Het eerste jaarlijkse toernooi van SML O9-5 was een groot succes

 

Op zondag 17 september, op de dag van de jaarlijkse airborne wedstrijd van Vitesse, was dan eindelijk het toernooi van SML O9-5, georganiseerd door alle ouders. Buiten ons team deden er nog 7 andere teams mee, te gast waren;
VDZ, DVOV, VVO, vv Etten, de Bataven, Arnhemse Boys.

Wij willen heel graag de gasten bedanken voor hun komst, enthousiasme en sportieve deelname! Het is voor de kinderen leuk en voor ouders leuk om te zien dat ze samen veel plezier hebben bij het leren voetballen.

En dan het toernooi.

Al vroeg waren de ouders in de weer om alles klaar te zetten, velden gereed te maken, kleedkamers openen en schoonmaken. Iets voor achten kwamen de eerste gasten al in de kantine. Er was meteen een leuke gezellige sfeer in de kantine en in de kleedkamers.

Om exact 08.30 was daar het fluitsignaal voor de 1ste van in totaal 7 wedstrijden. De O9 teams speelden volgens het nieuwe KNVB systeem van 6-tegen-6 op een kwart veld. Het samen beslissingen nemen valt nog niet altijd mee maar vormt een belangrijk onderdeel van de wedstrijden.

Op alle vier de velden deed iedereen haar/zijn best. Er werden doelpunten gemaakt, mooie reddingen, strakke passes gegeven, high fives en complimenten onderling. Een genot om naar te kijken.

Elke wedstrijd duurde 2 keer 10 minuten met tussendoor 2 minuten pauze.

Aan het begin van de middag speelden alle teams nog een kruisfinale. De kinderen hadden genoten! Rode wangen, blij maar ook moe na 140 (!) minuten voetballen.

Wij, SML O9-5, zijn trots op ons zelf, op Henk en Henk die stiekem toch hard moesten werken, op onze ouders en ook vooral op onze gasten!

Aanstaande zaterdag spelen wij onze eerste competitie wedstrijd tegen VDZ, VDZ uit altijd lastig.