De O.17-1 van SML heeft een bewogen seizoen achter de rug. Lees de verslagen maar eens rustig terug op de site van SML en je komt in een aaneenschakeling van hoogte- en dieptepunten terecht… Hoge pieken en diepe dalen, alleen het weer in Nederland is meer wisselvallig dan de prestaties van dit team.

In potentie een titelkandidaat, maar in werkelijkheid een team dat van de bovenste ploegen heeft gewonnen, maar een week later net zo makkelijk verloor van de mindere goden in de competitie. Per saldo: een matige eindklassering in de competitie.

In de beker ging het dit seizoen behoorlijk crescendo. De poulefase tegen Eldenia en VDZ werd tamelijk eenvoudig overleefd, vervolgens werd OVC’85 aan de zegekar gebonden, in de eerste bekerthriller van dit seizoen werd DVV verslagen na strafschoppen en Sparta Nijkerk werd kort na de winterstop relatief eenvoudig met 1-3 aan de kant gezet.

Ineens gloorde er hoop op een prijs in dit roerige seizoen. Nog drie wedstrijden winnen en de KNVB Beker was een feit!

In de kwartfinale werd simpel gewonnen van Eerste klasser CSV’28, wederom met 3-1, waarna een enorm spektakelstuk volgde in de halve finale tegen Quick’20 uit Oldenzaal: 4-5. Met grote dank aan de ondersteuning van maar liefst 5(!) spelers uit SML O.15-1.

De finale was een feit!

In deze finale was DVS’33 uit Ermelo de tegenstander. Op neutraal terrein in Wezep, vlak bij Zwolle, werd afgelopen zaterdag de finale gespeeld. SML O.17-1 heeft het hele seizoen te maken gehad met zware en minder zware blessures. Ook nu werd de selectie weer aangevuld met spelers uit SML O.15-1. Waarvoor hartelijk dank. Ook de coaching werd verzorgd door de coach van SML O.15-1: Mo! Hij kon een soort van dubbel halen met twee verschillende teams. Het kampioenschap was behaald met SML O.15-1 en nu ging hij op voor de bekerwinst met de O.17-1.

De eerste tegenvaller. De wedstrijd werd gespeeld op gras en gras dat ze waren vergeten om te maaien en te sproeien. Toch jammer! En die gasten uit Ermelo zagen er erg fit en fysiek sterk uit… Kortom de boys en girl van SML konden de spreekwoordelijke borst nat maken. 

25 graden plus was een extra factor om rekening mee te houden.

14.00 uur werd er afgetrapt en precies 2 minuten later lag de bal er al in… aan de kant van SML… SML dreigde overlopen te worden, maar bleef de eerste tien minuten met kunst en vliegwerk overeind. Daarna trok SML meer en meer het initiatief naar zich toe, ging voetballen en bleef uit de fysieke duels en de kansen regen zich aaneen. 

De vroeg opgelopen achterstand werd voor de rust omgezet in een op dat moment verdiende 2-1 voorsprong. Maar DVS’33 was zeker nog niet verslagen! Na de rust klapten de mannen uit Ermelo er vol op. Met tomeloze inzet werd SML opgejaagd en bleef DVS’33 zoeken naar de gelijkmaker. Keer op keer werden ze daarbij gestuit door Pim, die als een octopus alle ballen pakte, stopte, trapte, maar bovenal zijn doel schoon hield.

En zoals het zo vaak gaat in het voetbal. Als de ene partij ‘m niet maakt, doet de andere partij dat wel. Een spaarzame uitbraak, een slim uitgelokte strafschop en ineens stond het 3-1 voor SML. Toch waren de supporters er nog niet gerust op. SML werd steeds verder en verder teruggedrongen, vergat zelf te voetballen en probeerde mee te doen in het spelletje van de Ermeloërs, die dat echter een stuk beter beheersten. Kracht en vooral heel veel inzet!

5 minuten voor tijd viel dan toch de meer dan terechte aansluitingstreffer van DVS’33. Het nagelbijten kon beginnen. SML en vooral Pim bleef overeind, vraag niet hoe, maar hij kreeg het voor elkaar! De voorlaatste minuut… de scheidsrechter, die overigens uitstekend floot, maakte zijn enige foutje van de wedstrijd door een handsbal te zien in een actie waarbij je grote vraagtekens kunt zetten… Strafschop voor DVS’33. SML hing in de touwen, liep op zijn laatste benen, een verlening zou een ware martelgang worden voor de meeste spelers.

Maar voor het zover was, moest natuurlijk nog wel die strafschop benut worden. Pim heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd als penalty-killer, dus er was hoop. En hoop doet leven! Pim stopte de strafschop, die zeker niet slecht werd ingeschoten! De nekslag voor de ploeg uit Ermelo.

SML O.17-1 wint de KNVB Beker in het seizoen 2018-2019 en dat is dan toch een mooie bekroning voor een seizoen waarin veel zaken anders hadden gekund en wellicht hadden gemoeten, maar dit toetje smaakte toch heel goed!