De Cupfighters van SML O.17-1 stonden in de halve finale. Tegenstander K.V.V. Quick’20 uit Oldenzaal. Een gerenommeerde naam uit het amateurvoetbal. De club van Jan Vennegoor of Hessling en de familie Pahlplatz. Quick’20 staan 2ein hun eigen competitie, dus waarlijk een geduchte opponent.

De competitie is “klaar” voor boys van De Baak, dus des te meer lag de focus op deze wedstrijd. De kortste route naar een prijs, maar… rampspoed in de overtreffende trap.  Drie zware blessures, 2 hopelijk minder ernstige blessures en 2 spelers met vakantie…telt u mee… 7 spelers afwezig. Het verzoek van SML om de wedstrijd te verplaatsen met bovenstaande onderbouwing, werd rigoureus afgewezen door de tegenstander uit Oldenzaal. Dat was het probleem van SML.

En hoe maak je dan van die nood een deugd? De O.15-1 van SML was vorige week met een straatlengte voorsprong kampioen geworden in de derde divisie en was graag bereid om 5 spelers af te staan + coach Mo. SML kon in ieder geval 11 spelers op het veld brengen!

Zaterdag 20 april, een in meerder opzichten prachtige dag! Het weer was zomers, een prachtig complex in Oldenzaal en een tot op het bot gemotiveerde SML ploeg. De trainer van Quick’20 zorgde voor nog wat extra motivatie door te stellen dat hij hoopte dat uitslag niet te groot zou worden nu SML zo’n jonge ploeg had meegenomen… Hij heeft het geweten….

Je moet er bij zijn geweest om het te kunnen geloven, maar in vogelvlucht… SML mist een penalty, vrije trap van SML net naast, Quick scoort 1-0, SML maakt snel gelijk uit een vrije trap, vrije trap van Quick op de paal, diverse kansen over en weer, 2-1 voor SML door een fantastisch schot van 20 meter strak in de kruising, rust….. even ademhalen.

Binnen 5 minuten na de thee had Quick de score omgedraaid: 3-2. Een drinkpauze. Coach Mo motiveert zijn jongens nog een keer en dan…. Het hoogtepunt van de middag: DE OMHAAL. Ilias maakt de derde van SML en ook zijn derde van de middag, maar deze is van ongekende schoonheid. Zelfs de scheidsrechter stond te applaudisseren. Op circa 8 meter van de goal, ruim een meter van de grond  en volledig in balans scoort de nummer 9 van SML de goal van het seizoen! Categorie Van Basten tegen Den Bosch.

Alles ligt weer open. SML heeft maar 1 wissel, Quick minimaal 5, de temperatuur loopt letterlijk en figuurlijk op. 4-3 voor Quick en wederom moet SML de achtervolging inzetten. Met de laatste krachtsinspanningen richt SML zich nog een keer op en… 4-4 en 5 minuten voor tijd zelfs 4-5! Spelers vallen bijna om van vermoeidheid, maar blijven knokken tot het bittere einde.

Blessuretijd. De keeper van Quick gaat mee naar voren, twee hachelijke situaties voor de goal van SML, de bal wordt nog van de lijn getrapt en dan fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde. Ongekend! Wat een bekerwedstrijd. Twee teams die tot het uiterste zijn gegaan, het publiek is 80 minuten + vermaakt, telkens wisselende kansen, prachtige doelpunten en uiteindelijk winnen de “jonkies” ! Gemiddeld waarschijnlijk bijna 2 jaar jonger, maar leeftijd is maar een getal. Het enige getal dat telde was dat op het scorebord: 4-5! De finale is bereikt!

Chapeau boys! Dik verdiend en nu ook die laatste horde nemen. Dank aan de fantastisch inzet en hulp van O.15-1. Zo hoort dat binnen SML. Je helpt elkaar indien nodig!