Saai zal het dit seizoen niet snel worden bij SML O.17-1. Mocht de scenario-schrijver van All Stars deze serie nieuw leven willen inblazen is het wellicht raadzaam om contact op te nemen met Warner! Zelfs de winterstop bracht nieuwe commotie en inzichten, maar gelukkig rolt de bal weer..

Direct na de winterstop mocht het team aantreden voor 1/8 finale van het bekertoernooi in Nijkerk tegen het plaatselijke Sparta Nijkerk. Een roemruchte amateurvereniging die al sinds jaar en dag een vast gezicht is in de Hoofdklasse. De eerste poging om de wedstrijd te spelen werd door Koning Winter geblokkeerd, maar zaterdag 2 februari werd er afgetrapt in Nijkerk.

En warempel! Binnen 15 minuten stond het 0-2 voor de zwart-witten. Met goed en (gezond) agressief voetbal werd Sparta onderste boven gespeeld. Met een iets eerlijker grensrechter aan de kant van de thuisploeg was het duel voor de rust al lang en breed beslist geweest, maar nu bleef er nog iets van spanning in de wedstrijd.

Na de rust leek de 0-3 het spreekwoordelijke slot op de wedstrijd, maar een snelle 1-3 zorgde toch nog voor enige onnodige paniek aan de kant van SML. Wat hoge ballen, nog een paar rare dwalingen van de assistent-scheidsrechter en het pleit was beslecht en SML 0-17-1 staat in de kwart finale van het bekertoernooi. Volkomen verdiend! Echte Cupfighters, in de bekerwedstrijden lieten de jongens en de jonge dame zien dat ze voor elkaar willen werken en vechten, gunnen ze elkaar hun rol. Het kan dus op momenten wel.

Zaterdag 9 februari stond de eerste competitiewedstrijd tegen Union op het programma. Kon SML een goed vervolg geven aan die bekerwinst in Nijkerk? De uitwedstrijd tegen Union was geëindigd in een duidelijke 2-6 voor SML. Maar in deze competitie lijkt iedereen van elkaar te kunnen winnen, maar wederom warempel… na 80 minuten stond het 3-0 voor SML. Een wedstrijd waar SML nooit echt in de problemen is geweest. Union moest het doen met 1 schot op de goal van Pim, maar toen was de eindstand al bereikt. Solide, momenten met heel aardig voetbal, af en toe een beetje te slordig of nonchalant, maar wel met een goede teamspirit.

Het gat naar de koploper bedraagt “slechts” 5 punten, dus kan gesteld worden dat ook in de competitie nog niets is verloren. De Dark Horse is los en hopelijk breekt nu een periode van rust en groei aan in en rondom het team. De huidige resultaten geven hoop, maar vooral de instelling en opofferingsbereidheid voor elkaar op het veld zouden een opmaat kunnen zijn voor een mooie lente!

En om die ambities van Dark Horse maar direct kracht bij te zetten, zou een overwinning volgende week bij de koploper, SKV uit Wageningen, een mooie volgende stap zijn. Succes, Warner en kornuiten!