Het produceren van een voetbalsamenvatting op het niveau van Mark is een haast ondankbare taak en betekent werken onder hoge druk. Iemand vermeldde het al...’de lat ligt hoog’. Het is een ambacht, zoals we die bij Mark hebben kunnen zien. Eén die met honderd procent toewijding volbracht wordt. 

Tijdens de wedstrijd de steekwoorden noteren en scherp opletten op de ontwikkelingen is een hele taak. Als schrijver bepaal je in je eentje de inhoud en die verantwoordelijkheid is enorm. Een fout is snel gemaakt en voordat je het weet heb je de internetscouts voorzien van belangrijke teaminfo. Aangezien de scouts van de clubs, die bij ons in de competitie zitten, onze voetbalsite afstruinen om aan enige nuttige informatie te komen om ons beter te kunnen bespelen, moeten we de opstelling en de tactische details in dit verslag helaas achterwege laten. 

Na twee fantastische voetbalwedstrijden, waarbij we wonnen van de nummer 1 en nummer 2 op de ranglijst, troffen we vandaag HVCH, voluit Heesche Voetbal Club Heesch. De blauw witte boys bevinden zich na 7 wedstrijden op gelijke hoogte met SML.

Tijdens de wedstrijd noteren we de momenten van de wedstrijd: eerste helft, mooie steekpasses, de fluit van de scheidsrechter, 0-1, de fluit van de scheidsrechter, 1-1, helaas geen tika taka vandaag zoals bij de afgelopen 2 wedstrijden, mooie corners, 1-2, vechtlust, de fluit van de scheidsrechter, de fluit van de scheidsrechter, de fluit van de scheidsrechter, strafschop?? 2-2. Mijn buurman roept voor de zoveelste keer naar de scheidsrechter: “wat nu weer scheids......”. De coach van de tegenpartij heeft zich inmiddels gemeld bij onze supporters om zich te excuseren voor het fluitgedrag van deze scheidsrechter.

Twee helft, wilskracht, kick en rush voetbal, tomeloze inzet, helaas 3-2, de fluit van de scheidsrechter, de fluit van de scheidsrechter en wederom het fluitje van de scheidsrechter. Niemand in het veld durft bijna meer een duel aan te gaan, omdat de scheidsrechter voor ieder wissewasje zijn fluit naar de mond brengt. Een scheids op respectabele leeftijd die nauwelijks de middencirkel verlaat en de uiteindelijke 3-3 niet toekent omdat hij vanaf de cirkel niet kon constateren dat de bal 40 cm over de lijn was. Hoe teleurstellend kan het zijn.

Voor de tweede keer binnen één week is de JO17-1G beroofd, eenmaal tijdens de training en nu tijdens de wedstrijd.

Bij thuiskomst de schone taak om van de steekwoorden van een wedstrijd van 80 minuten een klein positief verslag te maken zonder afbreuk te doen aan de essentie van de wedstrijd; dat gaat deze keer niet...

Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. 

Quote: Johan Cruijff

Appeltje