Een Reuzendoder volgens Van Dale: individuele sporter of sportploeg die er een gewoonte van maakt zeer sterke, favoriete tegenstanders te verslaan.

De afgelopen twee weken kwamen de nummers 1 en 2 op bezoek op Sportpark Bakenberg. Vorige week werd de nummer twee JVC Cuijk gedesillusioneerd met 3-0 naar huis gestuurd. Deze week was het de beurt aan de trotse koploper, CSV Apeldoorn. Nog geen verliespunt opgelopen in de competitie en fier bovenaan! En CSV Apeldoorn was er op gebrand om deze ongeslagen status te behouden.

Het werd een echt voetbalgevecht. 2 x 40 minuten beukten beide teams op elkaars verdediging, goed voetbal werd afgewisseld met vechtvoetbal en tomeloze inzet van beide kanten. Na 80 minuten en een beetje blessuretijd daalden de stofwolken neer op het hoofdveld van SML en stond er een score van 2-1 voor de thuisploeg op het scorebord.

Wederom was de reus geveld. Het kostte meer moeite dan de week daarvoor, in de tweede helft moest zelfs een opgelopen achterstand worden weggewerkt, met succes overigens en was het de laatste 10-15 minuten vrouwen en kinderen eerst. De verdediging stond als een huis en vanuit opportunisme ontstonden enkele hachelijke momenten in het strafschopgebied van SML, maar net zo goed had vanuit de omschakeling de definitieve beslissing geforceerd kunnen worden.

De top van de ranglijst is inmiddels tot op 4 punten genaderd. Tijd om van Reuzendoder zelf een Reus te worden. Het vertoonde spel van de afgelopen twee wedstrijden, maar ook de onverzettelijkheid die de HELE ploeg uitstraalt, maakt SML O.17-1 tot een geduchte opponent voor iedereen. Van jager tot opgejaagde, zover is het nog niet, maar dat zou zomaar kunnen gebeuren de komende weken.

Zijn er dan helemaal geen ontwikkelpunten meer? Zeker wel, maar die houden we lekker voor ons zelf. Je weet tenslotte nooit wie er meeleest! Warner en zijn mannen weten zelf prima waar ze aan moeten werken en doen dat samen ook en maken samen de keuzes. Klaarblijkelijk een juiste keuze.

Ik ben overal tegen. Tot ik een besluit neem, dan ben ik ervoor. Lijkt me logisch. Quote: Johan Cruijff