“Voetbal is een simpel spel, 22 mannen rennen achter een bal aan en uiteindelijk winnen de Duitsers” Quote van Gary Lineker, oud spits van oa. Tottenham Hotspur, Barcelona en het Engelse nationale elftal. Lineker ontving in zijn gehele carrière nooit een gele of rode kaart en is tegenwoordig presentator van het populaire BBC programma “Match of the day”.

Deze uitspraak stamt uit de tijd dat die Deutsche National Maanschaft vaak in de slotfase van een duel de wedstrijd nog naar zich toe wist te trekken.  Werklust, een fantastische  wedstrijdinstelling en de wetenschap dat de wedstrijd pas is afgelopen als de scheidsrechter heeft afgefloten brachten Duitsland in die tijd veel titels! 

De boys van O.17-1 liepen ten tijde van de uitspraak van Gary Linker nog niet op deze aardkloot rond. Opmerkelijk, aangezien ze zich deze uitspraak wel heel erg eigen aan het maken zijn. Vervang in deze “Duitsers” door “SML O.17-1”.

Voor de derde wedstrijd op rij werd er gescoord in de blessuretijd van de tweede helft en dit keer bracht het zelfs drie punten op. De vorige beide wedstrijden was het de verdiende gelijkmaker en nu de wellicht enigszins geflatteerde winnende treffer. 

Dat het nog zo spannend zou worden hadden de toeschouwers, maar ook de spelers en technische staf waarschijnlijk niet verwacht. Op het zonovergoten Sportpark “De Bakenberg” schoot SMO O.17-1 uit de startblokken en na een goed kwartier stonden de comfortabele cijfers 2-0 op het scorebord. Niets aan de hand!

Maar wellicht was het het gemak waarmee deze snelle voorsprong werd bereikt, want SML vergat door te drukken, ging voorzichtiger spelen en liet de bal aan Woezik. De gasten uit Wijchen reageerden hier in eerste instantie ietwat onwennig op, maar deden toch een dappere poging. En niet zonder succes….  Volledig onnodig, maar ook weer niet onverdiend kwamen de gasten terug tot 2-2. Een stand waarmee de rust werd bereikt.

SML kreeg ook in tweede helft niet meer de schwung van het eerste kwartier terug en het werd harken van twee kanten. Slordig spel, veel balverlies en weinig hartverwarmend voetbal. SML kreeg wel de betere kansen, maar wist het ook deze wedstrijd weer lang spannend te houden.  Tot in de blessuretijd en wederom uit een hoekschop. Onze verslaggever “Appeltje” stelt zich tegenwoordig al bij voorbaat strategisch op in de blessure tijd en wist zo voor de derde keer op rij de goal van SML O.17-1 in blessuretijd vast te leggen met de telefoon.

Het resultaat een dikke voldoende, voetballend matig en nog steeds buitengewoon slecht voor het hart van de toeschouwers.

De Duitsers wisten op een bepaald moment door te pakken. Naast winnen en de juiste instelling voegden ze ook goed voetbal toe aan hun repertoire met de wereldtitel tijdens het WK 2014 in Brazilië als ultieme resultaat.  Hopelijk doet goed voorbeeld, goed volgen. De potentie is er, nu het geloof en de durf in eigen kunnen nog! Dan zou het wel eens een héél mooi seizoen kunnen worden!