Op Sportpark De Heikant speelden de boys (de dame is helaas nog geblesseerd) van SML O.17-1 afgelopen zaterdag tegen hun leeftijdsgenoten van Achilles ’29. Het werd een duel met veel emotie, arbitrale dwalingen, een vlaggenist met een duidelijk voorkeur voor de thuisploeg en met als resultaat een zeer zwaar bevochten 2-2, waarbij de gelijkmaker van de kant van SML in de laatste minuut viel.

Het begon 1,5 uur voor deze gelijkmaker allemaal heel gemoedelijk in Groesbeek. Een lekker zonnetje, niet te warm, mooie omgeving, kortom alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag. Na een uitoverwinning tegen Union en het gelijke spel thuis tegen SKV was SML er op gebrand om de drie punten uit Groesbeek mee te nemen naar Arnhem.

De tegenstander Achilles’29 is een club waar het momenteel alles behalve rustig is. De club zit in een financiële crisis, het betaald voetbalverhaal is één groot fiasco geworden, 2 degradaties op rij voor het eerste elftal en half voetballend Nederland heeft onlangs de vermakelijke documentaire “Voetbal is oorlog” over het rampseizoen van deze roemruchte amateurvereniging gezien. Dat is die documentaire met de trailer waarin de trainer niet bepaald positief is over zijn eigen keeper (“Wat hebben wij een K** keeper..) Overigens een keeper met SML-verleden, maar dat ter zijde.

Achilles ’29 O.17-1 had beide wedstrijden tot nu toe verloren en was gebrand op een resultaat. Dat resulteerde in een eerste helft waarin SML de beter voetballende ploeg was, maar Achilles’29 meer “de wil van het willen winnen” liet zien. De ruststand van 1-0 voor thuisclub was dan ook niet onverdiend.

De tweede helft tapte SML uit een ander vaatje. Nu was wel de drive en de wil aanwezig en werden duels aangegaan om gewonnen te worden. Achilles ’29 werd teruggedrongen en de gelijkmaker was een logisch gevolg. Het duel werd grimmiger en het aantal arbitrale dwalingen groter, maar waar alle SML supporters zaten te wachten op de 1-2. Viel, net als vorige week tegen SKV, de treffer tegen alle verhoudingen in, aan de andere kant… 2-1 voor Achilles ’29 en nog slechts 5 minuten op de klok.

Maar de geschiedenis herhaalde zich. In de slotseconden slaagde SML er wederom in om de meer dan verdiende gelijkmaker op het bord te krijgen: 2-2.

De ongeslagen status behouden, maar wel 2x een gelijkspel tegen een tegenstander waarvan ook gewonnen had kunnen worden op basis van de aanwezige kwaliteit op het veld. 

Complimenten voor de inzet en veerkracht, maar het dringende verzoek van de supporters om het de komende wedstrijden niet zo spannend te maken en het verschil in kwaliteit wat eerder in de score tot uiting te brengen. Overigens is dat ook beter voor de hartfunctie van beide trainers ;-)