‘Onze’ jongens speelden afgelopen zaterdag hun 1ecompetitiewedstrijd in de 4edivisie-F uit tegen Union. Na de warming-up begon de wedstrijd om 13:05 met een minuut stilte i.v.m. overlijden van één van de leden van Union.

Union begon de wedstrijd met veel strijd en inzet wat resulteerde in enkele kansen. De SML-jongs moesten even wennen aan dit stormachtige begin. Maar waren eigenlijk vanaf het begin al fel in de duels, waardoor ze niet alleen door hun techniek maar vooral door hun strijdlust de storm konden trotseren.

In de 14eminuut werd na weer een gewonnen duel die op het middenveld een dieptepass gegeven op de spits. Deze werd op weg naar de keeper nog door een gepasseerde verdediger getackeld in het 16 meter gebied. De penalty die daaruit volgde werd door hem feilloos benut. 0-1 voor SML. 

Onze jongens kwamen na deze voorsprong wat beter in hun spel. De combinaties lukten weer en er ontstonden diverse kansen. Toch kwam Union na een vloeiende aanval op gelijke hoogte met SML en was het 1-1. Onze jongens waren hiervan niet onder de indruk en bleven combineren en druk zetten op Union. Na een bal die net doel miste en een afgekeurd doelpunt voor buitenspel scoorde SML de 2 goal uit één van de vele corners, 1-2. De 1-3 volgde snel met een mooi lobje over de keeper. 

2ehelft
SML begon geconcentreerd en fel aan de tweede helft. Union was hiervan onder de indruk en kon voetballend niet veel meer inbrengen tegen onze jongens. Het spel van ons was iets minder maar daarentegen was de strijdlust en felheid in de duels des te groter. Toch waren er enkele momenten waarop goed gecombineerd werd en zo kwamen ze toch tot het scoren van nog een aantal doelpunten: 1-4 door een benutte strafschop, 1-5 middels een vloeiende aanval en 1-6 door een mooie assist  van een opkomende vleugelverdediger.

Een klinkende en terechte overwinning en een goede start van de competitie!