OK Fight! Het was op een zaterdag na een wedstrijd in de eerste seizoenshelft dat ik kennis maakte met Krista Fleming. Een energieshock die mij nog lang blijft heugen. Hier sprak een topsporter die niet voor niets Nederlands,  Europees en Wereldkampioen kickboksen was. Nu is ze de drijvende kracht achter www.kfaction.nl. De mooie ‘gym’ in Klarendal vormt het decor waar dagelijks weerbaarheidstrainingen, persoonlijke begeleiding, trainingen & clinics worden gegeven. In voorbereiding op onze tweede seizoenshelft volgden wij dan ook daar de weerbaarheidstraining verdeeld over een 4 dagen.

Kickboksen 3In de competitie spelen we tegen teams die gemiddeld een jaar ouder zijn. Dat scheelt al snel een kop en soms twee koppen in lengte! In combinatie met voor het eerst spelen op een groot veld en de fysieke ongelijkheid was dat soms afzien. Op technisch en tactisch vlak verbeteren de spelers hun vaardigheden wekelijks bij SML. Nu we daar de fysieke en mentale vaardigheden bij nemen, krijg je een completer plaatje. Dat was de gedachte achter deze aanpak. Daarnaast wilden we even iets heel anders doen dan voetballen.

Kickboksen 1De beoogde doelstelling is met verve gehaald. Maar nog veel meer dan dat. Het teambelang kwam elke les weer bovendrijven. Krista is ook psychologisch onderlegd en werkt dagelijks met kinderen. Ze wist iedereen ook individueel te motiveren en de juiste snaar te raken. Mede door haar voetbalverleden en haar topsportmentatiliteit vlogen de tips en complimenten om de oren:

  • “Je staat tactisch goed opgesteld maar niemand ziet je. Laat je horen!”
  • “Betrek iedereen bij het spel het is een teamsport.”
  • “Je bent supersterk en bijna niet om te duwen.”
  • “Een kleine pitbull die je drie keer voorbij moet gaan.”
  • “Focus en concentreer je op dat wat je doet. In de training en in de wedstrijd.”
  • “Denk aan je lichaam, eet en drink de juiste producten. Dus geen ranja voor of tijdens de wedstrijd.”

Ondertussen werden er veel oefeningen gedaan en intensief getraind. Kickboks gerelateerd, maar ook met een directe link naar het voetbal. De staf deed ook mee! Dit was een optie, maar nee zeggen was ondenkbaar! Dus ja, ook ik heb weer wat andere spiertjes in mijn lichaam ontdekt 😉.

Kickboksen 2In de laatste training is er ook een extra ‘assistent trainer’ aangesteld, de bewaker op het focussen en de juiste (kickboks)mentaliteit. Een mooie aanvulling op de trainer en een binding met de spelers. Voor het eerste kwartaal neemt Diego de taak op zich om de spelers op deze aspecten bij de les te houden.

De energieshock van de eerste kennismaking dreunt nog steeds bij mij door. Ook de spelers hebben veel geleerd en zijn zeer enthousiast over deze training. Mocht de mogelijkheid er zijn om dit met je team te doen dan kan ik dat alleen maar volmondig aanraden. Van SML 1 (tip David Roig Garcias!) tot en met de JO8-4! Meer weten, neem gerust contact op of kijk ook eens op www.kristafleming.nl.

Onze eerstvolgende wedstrijd is meteen de derby tegen VDZ, maar wij zijn er klaar voor. OK Fight!

Roel Wollaert

Teamleider JO13-2

Teamnieuws