Vaantje BrambletyeZondag 19.00 uur! Tatadadaaa tata taaa… inderdaad, normaal gesproken Studio Sport (met het bord op schoot 😉). Maar afgelopen zondag even niet! Die avond, 21 oktober, maakte JO13-2 haar Europees debuut en trapten we af bij Vitesse op het hoofdveld van Papendal in een oefenwedstrijd tegen Brambletye. Wie kent ze niet, uit West Sussex net onder Londen! De ontvangst was prima geregeld door Ton Vosselman. De in grote getallen meegereisde supporters kregen in de directiekamer koffie met cake aangeboden en de spelers mochten zich klaarmaken voor de wedstrijd in de kleedruimtes van de Vitesse Academy. Ook scheidsrechters waren geregeld in officiële KNVB kleding.

Brambletye had een ruim aantal spelers voorhanden. De afmetingen van de spelers gingen zowel in de hoogte als in de breedte ruim over onze jongens en meisje heen. In leeftijd toch alweer snel 1 a 2 jaar ouder. Er werd afgesproken om 2 wedstrijden te spelen van elk 2x20 minuten.


De lichtmasten stonden al vol te schijnen toen de teams het veld betraden. Het publiek was er ook klaar voor en kreeg  een pittige eerste partij te zien. De eerste helft ging gelijk op. In de tweede helft werd SML enkele keren overlopen in de omschakeling. Het was ook wennen om tegen een 4-4-2 opstelling te spelen. De eerste wedstrijd werd dan ook verloren met 5-1.

Ook Gijs Steinfelder maakte zijn debuut als hoofdcoach. Het spelsysteem werd nog eens goed doorgenomen en ook de wil om er voor te gaan werd nog eens extra leven ingeblazen. De tweede wedstrijd liep het aanvallend dan ook een stuk verzorgder en kwamen we continu voor de goal. Bij balverlies kwamen we veel sneller in de verdedigende positie te staan. De druk werd erop gehouden en de bal weer snel veroverd. Het resultaat een eclatante 4-1 overwinning. De supporters stonden op de banken en de spelers glunderden van oor tot oor. Deze Europese avond is geslaagd en smaakt naar meer. Studio Sport mag wel vaker even wachten 😉.


SML JO13 2 panorama Brambletye

Stuk voor stuk blije gezichten bij het bedanken van de supporters na de eerste Europese zege: 4-1.

Wat een gave foto @Sjef Prins van APA Foto + Tekst!

Het vaantje van Brambletye is te bewonderen achter de bar bij SML.

Teamnieuws