Zaterdagochtend 14 Oktober. Er staat een voetbalwedstrijd gepland in Haren, wat ik begreep onder de rook van de stad Groningen. De eerste zaterdagochtend dat wij in de auto stapte dat het nog schemerde, op weg naar de bus die ons naar Haren zou brengen. In de bus wordt de balans op gemaakt van de tegenstander be Quick1887. De tegenstander had nog geen wedstrijd verloren. 2 gewonnen en 1 gelijk. Gaat dus waarschijnlijk een stevige pot worden om de 3 punten. Op de vraag aan de meegereisde supporters of er iemand een stukje wilde schrijven, was het enthousiasme zo groot dat er uit alle gegadigde niet gekozen kon worden😉😉, dus heb ik de pen maar zelf ter handen genomen.

Na 2 uur rijden aangekomen in het bewolkt Haren. Nog tijd voor een uur voorbereiding voordat het beginsignaal zou luiden.
Om 11.00 uur was de aftrap. Be Quick 1887 begon erg sterk, wat resulteerde dat SML direct onder druk stond. Maar de verdediging van SML hielden de aanvallers ver van de goal zodat Be Quick niet tot een echte kans kwam.

De minuten tikte weg en SML kreeg meer grip op de wedstrijd. Toch kwam de eerste kans van Be Quick. De bal werd bij SML van de lijn gehaald. Na 20 minuten de eerste kans van SML, Daan T, stifte de bal over de keeper maar ook die bal werd van de lijn gehaald. Kansen over en weer. De verdediging, Ruben, Olli, Daan P., Finn en Tanou hielden goed stand. Het middenveld, Mika, Aiden en Caffie bleven jagen op de bal, zodat Be Quick steeds vaker de bal verloor op het middenveld.
Dit resulteerde in de 25ste minuut tot een goal voor SML. Een voorzet van Daan T. Op Levon, die hem in eerste instantie op de paal schoot maar in de rebound in het doel kopte..0-1.

Be Quick was onder de indruk, daarom na 2 minuten de volgende kans maar die wordt gemist, maar die komt voor de voor de voeten van de rechtervleugel speler Marijn en die haal uit en scoorde de 0-2. Nog niet lang daarna op slag van rust een uitbraak van een uitstekende speler Marijn op Daan T. eerst redde de keeper nog maar in de rebound scoorde hij alsnog, 0-3.
Rust.

Na de rust worden gedoseerd de wisselspelers in gebracht. Een kwartier probeert Be Quick de druk te verhogen, maar SML lijkt redelijk makkelijk, door hard werken van het team en snelle uitbaken van de spitsen, zich staande te houden.
Toch in de 47 minuut een tegenvaller. Een lichte overtreding in het strafschop gebied resulteerde in een strafschop voor de tegenstander. Ruben zat er met de hand nog aan, maar was net niet genoeg om het doelpunt te kunnen voorkomen. 1-3.
Zoals in een paar vorige wedstrijden gingen nu niet de kopjes hangen. SML bleef hun spel spelen. Over de vleugels regelmatig gevaarlijk. In de 54ste minuut wederom een voorzet van Marijn vanaf de achterlijn, deze werd door Aiden onberispelijk in de goal verwerkt. 1-4. Er volgden nog wat kansen voor Aiden en Ricardo maar die worden overgeschoten.

Eindstand 1-4. De 3 punten gaan mee terug naar Arnhem. De jongens hebben zich als een team opgesteld, er wordt hard gewerkt voor elkaar en de bal. Ga zo door SML O13.
Enne ff de terugreis voorin in de bus blijven zitten.😂😂😂.

13 1

Teamnieuws