Wedstrijd: Groessen JO12-1 tegen SML JO12-2

Datum: zaterdag 8 mei 2019

In de voorjaarscompetitie staat Groessen - onze tegenstander van vandaag -  gedeeld eerste samen met Eldenia. Alles gewonnen en op de slotdag spelen ze tegen elkaar. Tegen Eldenia verloren wij met 4-3, het had net zo  goed andersom kunnen zijn, zeker was een gelijkspel verdiend geweest. 'De beste tegenstander tot nu toe', zei Eldenia. Eén doelpunt verschil dus, net als de wedstrijden tegen de nr. 4 en 5 die we hebben verloren. Niet altijd terecht, maar na 9 wedstrijden sta je dan wel terecht op de 6e plaats. De andere wedstrijden tegen de onderste ploegen werden immers ruim gewonnen. 

Groessen kwamen wij ook in de najaarscompetitie tegen. In de eerste helft destijds waren wij heer en meester op het grasveld in Groessen en stonden terecht voor met 1-0. Na een geweldige comeback won Groessen uiteindelijk. Groessen wist dat dit geen makkelijke winst zou worden en achteraf hoorden we dan ook dat ze vreesden voor puntenverlies. Het had zo maar gekund vandaag.

20190516 202958

20190516 202919

De wedstrijd was er een van hard werken. Van beide kanten. De bal ging heen en weer, maar toch meer richting de goede keeper van Groessen. De paal en lat werd 4x geraakt in de eerste helft. De keeper stopte enkele uitstekende inzetten van SML. Aan de andere kant moest keeper Luteijn ook enkele keren optreden en helaas 1x de bal uit het net halen. Ruststand 1-0 voor Groessen.

Direct na rust strafte de altijd scherpe Melle een zwakke terugspeelbal genadeloos af. Met een sleepbeweging kapte hij de bal voor de neus van de keeper weg en met rechts tikte Melle de bal in het netje: 1-1. Maar na 5 minuten was het weer Groessen die de voorsprong kon pakken. SML en Groessen voetbalden tot de laatste minuut en weer was de lat, de paal en de keeper een sta in de weg voor SML. Alles werd uit de kast gehaald om SML van slag te brengen. Zelfs een afleidingsmaneuvre van een rondborstige dame die verhaal kwam halen (of brengen) over een scheenbeschermer had geen effect op coach Harold. Onverstoorbaar coachte hij de ploeg in zwart-wit naar minimaal een punt. Het was terecht geweest, maar de prima scheidsrechter floot af bij een 2-1 stand in het voordeel van Groessen. Een prima ploeg die wellicht kampioen gaat worden. Het verschil met SML is niet groot. "De beste tegenstander tot nu toe", aldus Groessen. Mooi compliment weer, maar ook weer 0 punten.

Plek 4 is nog in zicht, maar dan moet er zaterdag gewonnen worden van nr. 3 VDZ JO12-4. En de laatste wedstrijd tegen nummer laatst OBW JO12-2. Het kan zo maar gebeuren!

20190516 202830

20190516 202854

 

Teamnieuws