Datum: woensdag 7 mei 2019

Wedstrijd: SML JO12-2 tegen GSV Giesbeek JO12-1

Het team speelde de verschoven wedstrijd op woensdagavond 7 mei. Het grasveld ligt er goed bij, want het schoolvoetbaltoernooi was na de verwachte slechtweer-voorspelling gecancelled (..) en er leek geen vuiltje meer aan of in de lucht.

De teams hadden er na de vakantie zin in en de aanvallen gingen over en weer.  SML kreeg meer en meer grip door goed samenspel. Toen de verdediging van Giesbeek iets te traag reageerde, greep Melle zijn kans en schoot raak: 1-0. De trend werd gezet, na eerst een bijna-goal door Felix, liet hij zien dat ook zijn assist tot score kan leiden door de bal door Melle het net in te werken. Daarna was het de beurt aan Florian met een rebound naar 3-0.

Na de time-out herwon Giesbeek zich en vertoonde zich regelmatig op de SML-helft. Echt bedreigd voelde Omar zich in zijn nieuwe rol niet, de meeste ballen vlogen naast of voorlangs het doel. SML nam langzaam weer het initiatief over en via eigen man wordt het 4-0. Het vijfde doelpunt volgde vrij snel door een mooi uithaaaaal van Diede.

Het zag er donker uit, maar niet alleen voor Giesbeek: het begon ineens hard te regenen, snel gevolgd door hagel. Hoewel de spelers zich er niet door lieten verstoren, legde de scheids na een paar minuten toch de wedstrijd stil. Even later volgde een felle flits met knal en daarna nog meer onweer…..reden dus om de match te staken na 25 minuten bij 5-0.  En dat blijft ook de eindstand .

Teamnieuws