Vorige week vertrokken de mannen van SML JO12-2 naar het pittoreske Groessen. De herfst was ingetreden, wat op het veld goed te zien was. De wedstrijd voltrok zich in een zee van geelroodbruine bladeren.

SML begint sterk. Hoewel de wedstrijd mooi in balans is, heeft SML het iets betere van het spel. Omar, Guus, Mart en Tomas houden de boel achter goed op slot en voorin loeren Diede, Felix, Florian, Luteijn en Thijs op een goaltje.

Het is afwachten welke ploeg de score opent. Het kan alle kanten op. Groessen wordt een paar achter elkaar zeer gevaarlijk, maar Melle staat als een koning in de goal en komt telkens mooi op tijd de goal uit om een aantal gevaarlijke counters te pareren.

Dan krijgt Thijs het ineens op de heupen. We zien een schaar, een Zidane, een panna en een aantal lichaamsschijnbewegingen achter elkaar. Een vijftal Groessen-verdedigers laat zich stuk voor stuk het herfstige bos insturen en net als ze zich weer overeind hijsen zien ze dat de bal in het netje ligt. Het slangenmens Thijs heeft SML op voorsprong gezet. SML gaat met 0-1 de rust in.

Rust. Enigszins gelukkig leidt SML met 0-1. Plannen worden gesmeed om de punten zo geniepig mogelijk mee te nemen naar Arnhem Noord.

IMG 20181103 WA0011

Een minuut na rust slaat Groessen echter al toe. We zijn nog maar net begonnen aan de tweede helft en we staan alweer gelijk. En dan gaat het snel. Twee grote fouten achterin en we staan alweer op 3-1. Dan richt SML zich op. Een aantal kansen achter elkaar. Maar het geluk is vandaag niet aan onze zijde. De tweede helft wil de bal er niet in. Thijs raakt de paal en de lat, Felix ziet een fraaie omhaal net naast gaan en Guus ziet een halve omhaal op de bovenkant van de lat belanden.

Tussendoor stopt Melle nog een penalty, maar helaas… we krijgen er nog twee om de oren.

Uiteindelijk verliezen we terecht, maar de 5-1 eindstand is wel geflatteerd. Jammer jongens. We bouwen voort op de goede eerste helft. De tweede helft vergeten we snel. Volgende keer OVC, wij gaan d’r weer lekker tegenaan.

Teamnieuws