SML JO12-2 Bataven JO12-4: Dit was zo’n dag

 

Afgelopen week Paris Saint Germain tegen Manchester United gezien? De Parijzenaren waren een klasse beter, maar stonden aan het eind wel met lege handen. 

Zaterdagochtend zagen we een kopie van deze wedstrijd aan de Bakenbergseweg. 

20190309 174349

Na mooi voorbereidend werk van Thijs stond goalgetter Florian op de goede plek om af te drukken. 0-1. Toen invaller Pelle twee keer de binnenkant van de paal wist te raken, kon je al zo’n voorgevoel krijgen. Dit waren slechte voortekenen. 

Na een leuke eerste helft waarin SML iets sterker was, gingen we rusten met 1-1.

Na de rust hadden we de wind vol in de rug. Omar, Mart en Thomas heersten achterin en het was aan de voorwaartsen om het af te maken. De ene na de andere aanval golfde richting het Bataven-doel. Melle raakte de paal en verder was het elke aanval nét niet. 

Telkens wist een Bataaf er op het laatste moment nog een voet tussen te krijgen. Schoten gingen voorlangs, over of recht op de keeper. De Bataven kwamen niet meer bij gelegenheidskeepr Guus in de buurt. 

Omar, wat speelde hij sterk vandaag, trok ook mee ten aanval.  Het kon toch niet zijn dat we zó veel sterker waren zonder met drie punten naar huis te gaan? De frustratie droop van z’n gezicht. 

Diede en Luteijn zetten nog eens aan voor de nodige rushes maar ook zij zagen hun pogingen stranden in goede bedoelingen. Bij aanjager Pelle werden de benen zichtbaar zwaarder en zo af en toe zagen we Arnhemse jongens de armen wanhopig ten hemel heffen. 

Aan de kant werd opgemerkt dat dit wel eens zo’n wedstrijd kon zijn. Zo een met die ijzeren voetbalwet. Die van ‘als jij het noodlot tart en de kansen niet afmaakt, dat de tegenstander dan aan dat ene kansje genoeg heeft.’

Die ijzeren wetten zijn natuurlijk niet voor niets in hard metaal gegoten. Ze zijn doorgaans waar. Een kleine onoplettendheid achterin en PATS… 1-2. 

De wind woei nog harder richting het Bataven-doel. De dappere strijders uit Gend hielden echter stand. Ook toen de SML-opstelling wijzigde naar een 1-1-1-6 systeem. Dit was zo’n dag. 

Wat voor PSG  geldt, geldt ook SML JO12-2. Soms zit het mee, soms zit het tegen. De voorspoed houden we tegoed.

Goed gewerkt mannen. Mooie pot.  JO12-2 Bataven JO12-4: Dit was zo’n dag...

20190309 174243